Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig (5-4 OT)

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Trappers behoudt koppositie in overtime tegen IceFighters Leipzig

Het ging zeker niet vanzelf, maar uiteindelijk trok Tilburg Trappers aan het langste eind en won de thuisploeg vanavond, in overtime, van IceFighters Leipzig.

De eerste periode gaat voortvarend van start met doelpunten van Parker Bowles en Mickey Bastings. Tilburg begint agressief aan de wedstrijd, waar IceFighters coach Gerike al van had gezegd dat het een ‘hard en intensief’ spel zou worden.

In de 10de minuut scoort IceFighters echter de eerste tegentreffer. En vlak daarna komen ook de gelijkmaker én de 2-3 van Leipzig! Meierdres weet de puck in eerste instantie uit het doel te houden met zijn beenbeschermer, maar de puck stuitert alsnog tussen de leg guards door de goal in.

Trappers lijkt overdonderd door de snelle tegengoals van het Duitse team. Drie goals in minder dan twee minuten tijd! Passes van Trappers komen niet meer goed aan en IceFighters voert de druk op. Waar Trappers in het begin van de eerste periode de touwtjes strak in handen leek te hebben, neemt Leipzig nu de leiding over. Tilburg blijft echter drukken en kansen creëren, helaas vindt de puck het net echter net niet.

In de tweede periode zijn de teams aan elkaar gewaagd. Het spel blijft heen en weer gaan tussen de goals van Meierdres en Roβberg. Nick de Ruijter weet de impasse te doorbreken en scoort de gelijkmaker waar Trappers zo naar snakt. Drie tegen drie halverwege de tweede periode. Met deze gelijkstand gaat dan ook de spannende derde periode van start.

Het is te merken dat de spanning bij beide teams oploopt. Hannes Albrecht scoort voor IceFighters de 3-4; de meegereisde Duitse fans maken er alvast een feestje van op de tribune. De Duitsers krijgen echter meer straffen op hun naam en ze worden moe. Steeds vaker ziet het (donker)blauw voor het goal van Roβberg en dan is het Giovanni Vogelaar die fenomenaal de gelijkmaker maakt.

Vrijdagavond moest hij in Herne nog verstek laten gaan, maar vanmiddag was hij terug. En hoe!! Acht minuten en vier seconden voor tijd kogelt Giovanni Vogelaar op zijn karakteristieke wijze vanaf de blauwe lijn de 4-4 op het scorebord. “Even daarvoor was ik er al dichtbij, maar toen bleef de puck tussen de benen van de goalie liggen. Nu stonden er verschillende spelers in de baan van het schot waardoor het chaos was voor hun keeper”.

Van kinds af aan is de getalenteerde verdediger al bezig met zijn slapshot. “Met vrienden heb ik eindeloos in de tuin staan schieten. Er zijn heel wat schuttingen gesneuveld, maar nu zijn mijn ouders er ook blij mee als ik scoor met een afstandsschot”. Vogelaar is zich terdege bewust van zijn schoten. “Het is niet alleen lomp hard. Je moet nadenken waar je uit wil komen. Zeker met het oog op de rebound”.

Getwijfeld aan een goede afloop heeft de 21-jarige Hagenaar niet. “We weten allemaal wat we moeten doen. Het is dan zaak om vertrouwen te houden, te blijven nadenken en vanuit een goede shift verder bouwen. Daarbij spelen we thuis en met de steun van ons fantastisch publiek zijn verliespartijen hier uiterst zeldzaam”.

Dat werd nog eens bevestigd door Parker Bowles. Hij scoorde in overtime het verlossende punt, met nog 1 minuut en 22 seconden resterend op het scorebord. Tilburg Trappers wint thuis in overtime van EXA IceFighters Leipzig. Trappers staan nog steeds nummer één in de competitie, nu met twee punten verschil met Leipzig. Aanstaande dinsdag spelen ze uit tegen de nummer tien: Rostock Piranhas.

Man of the Match
Parker Bowles (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting door i13 Media

 

Parker Bowles (Foto Brigitte Jansen)