Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Trappers op bezoek in Rostock

Rostock Piranhas is Trappers tegenstander tijdens de eerste midweekse competitieronde in de Oberliga Nord. Tilburg kan ongetwijfeld rekenen op een gemotiveerde tegenstander, die voor eigen publiek zijn huid zo duur mogelijk zal willen verkopen.

Onderlinge serie

Tilburg won in de vorige ijshockeyjaargang beide confrontaties met de Piranhas. Op 13 november 2016 stapte men met 7-2 als overwinnaar van het ijs. In een wedstrijd waar vrijwel niets meer dan de sportieve eer op het spel stond (laatste duel voor het begin van de Meisterrunde) zegevierde Trappers in Rostock dankzij goals van Mickey Bastings, Ivy van den Heuvel (beiden 2x) en Mitch Bruijsten met 1-5.

Opvallend feit

De fysieke en mentale gesteldheid van de spelers van de tweevoudig Oberliga Meister wordt in dit deel van het seizoen zwaar op de proef gesteld. De uitbeurt in Rostock (661 kilometer verwijderd van IJssportcentrum Stappegoor) betekent de zesde krachtmeting in twaalf dagen voor de manschappen van coach Bo Subr. ‘Ik neem mijn iPad mee, ga lekker filmpje kijken en we gaan gezellig kaarten met z’n allen. Je bent met je beste vrienden op stap. Dat is mooi’, aldus Giovanni Vogelaar

Piranhas

Met zes punten uit de laatste twee duels heeft Rostock de weg naar boven duidelijk gevonden. De manschappen onder leiding van coach Ken Latta versloegen vrijdagavond in eigen huis ECC Preussen Berlin (3-2) en zondag werd Timmendorfer Strand 06 met 3-4 geklopt. Ondanks het langdurige verlies van verdediger Valerij Guts (vorig jaar nog actief bij Crimmitschau in DEL2) bezetten de Piranhas nu de gedeelde achtste plaats met 15 punten uit 10 wedstrijden.

Trappers

Voor het eerst dit seizoen had Tilburg meer dan zestig minuten zuivere speeltijd nodig om tot een overwinning te komen. Dankzij de tweede hattrick in minder dan 48 uur van Parker Bowles beslaat de winning streak van de regerend Oberliga kampioen nu negen wedstrijden.

Getwijfeld aan een goede afloop had Giovanni Vogelaar niet. ‘We weten allemaal wat we moeten doen. Het is dan zaak vertrouwen te houden, te blijven nadenken en vanuit een goede shift verder te bouwen. Daarbij speelden we thuis en met de steun van ons fantastisch publiek zijn verliespartijen hier uiterst zeldzaam.’

Who’s Hot

Topscorer in Rostock is spelmaker Tomas Kurka. De inmiddels 35-jarige Tsjech werd in 2000 als tweeëndertigste overall gedraft door de Carolina Hurricanes. In totaal kwam Kurka tot 17 NHL duels. Tevens speelde hij op het hoogste niveau in Finland, Engeland, Duitsland en zijn vaderland. Na tien duels staat de teller op 4 goals en 11 punten. Met drie goals en een assist benadrukte Parker Bowles zondagmiddag tegen Icefighters Leipzig andermaal zijn grote waarde voor Trappers. De Canadese aanvaller tekende dit seizoen voor 21 punten in 10 duels.

Statistiek

Trappers scoorde tot nu toe 57 maal in dit seizoen. 23 in de openingsperiode, 19 gedurende het middenstuk en 14 goals in de derde twintig minuten. Een keer was de regerend Oberliga kampioen trefzeker in overtime. Daar tegenover staan 19 tegentreffers. Het kwetsbaarst is Tilburg in het tweede deel met 8 doelpunten tegen. In de openingsperiode incasseerde men zeven goals en slechts vier in het slotstuk.