Terug naar Nieuws

Herner EV vs. TilburgTrappers (2-7)

Foto Arie Leeuwesteijn

Zevenklapper voor Trappers in Herne

Tilburg Trappers heeft Herner EV vrijdagavond kansloos achtergelaten. De Tilburgers wonnen het eenzijdige duel probleemloos met 2-7 en blijven daarmee aan kop van de Oberliga Nord.

Het was een wonderlijke ijshockeyavond, in wat vooraf gold als een interessant affiche. Toch was Herner EV tegen Tilburg Trappers vanaf drie minuten en dertien seconden in de eerste periode een voorstelling zonder spanning en strijd. Rond half elf ’s avonds stond er 2-7 op het scorebord. De thuisclub was afgeschminkt door de ploeg van coach Bo Subr in het algemeen en het trio Reno de Hondt, Parker Bowles en Danny Stempher in het bijzonder.

Onhoudbaar, als een wervelwind trokken ze door de koude, maar sfeervolle Gysenberghalle. Ze waren overal, de beide jonge Nederlanders en hun technisch fijnbesnaarde Canadese lijnmaat. Alle drie staan ze bekend als uitstekende passers, maar vrijdagavond schoten ze uit alle standen raak. Samen sloten ze het duel af met zes goals en 13 punten. ‘Met de schorsing van hun captain (Stephan Kreuzmann) zaten ze dun in hun verdedigers. Dat wisten we vooraf. Door ze stevig op de huid te zitten, maakten ze fouten waarvan we dankbaar hebben geprofiteerd’, legde Reno de Hondt het tactisch plan van zijn team bloot.

Na een aarzelend begin, geïllustreerd in de vorm van de openingstreffer door Aaron McLeod, nam Trappers dertien seconden later het heft resoluut in handen. Met ragfijne passes werd de Herner verdediging uit elkaar gespeeld. Parker Bowles gaf de puck het laatste zetje, 1-1. Vanaf dat moment leek het niet de koploper tegen de nummer zeven uit de Oberliga Nord, maar eerder de leerling tegen de grootmeester. ‘Tilburg was duidelijk een maat te groot voor ons vanavond. Elke keer wanneer er even hoop gloorde dat we terug konden komen, sloegen ze genadeloos hard toe’, aldus Herne coach Frank Petrozza na afloop.

Ondanks drie ondertalsituaties nam de tweevoudig Oberliga kampioen in het middenstuk verder afstand van zijn opponent. Eerst completeerde Parker Bowles zijn hattrick met een heerlijke, op snelheid uitgevoerde give-and-go met Danny Stempher. Later promoveerde Mickey Bastings een slap pass van Jordy van Oorschot tot de vijfde Tilburgse treffer. Tussendoor verzilverde Lois Spitzner een makkelijk gefloten penaltyshot.

In het slotstuk kwam de achtste zege op rij voor Trappers nooit meer in gevaar. Reno de Hondt en Ivy van den Heuvel strooiden nog wat extra zout in de Duitse wonden met twee goals. ‘We’re clicking very well. We’re all on the same age, very creative with the puck and we have been building chemistry. It seems to work and hopefully it carries over to the next couple of games’, keek Parker Bowles terug op een succesvolle avond.

Danny Stempher scoorde zelf niet, maar had met drie assists wel een belangrijk aandeel in de Tilburgse overwinning. ‘Het maakt niet uit wie er scoort, als ze er maar ingaan.’ Hoewel de voorbereiding op het duel door het drukke verkeer allerminst volgens het boekje verliep, kende Trappers een probleemloze avond. ‘Het gevaar bij Herne schuilt in de eerste lijn met Snetsinger en McLeod. Die hadden we goed in de tang waardoor we de angel uit hun aanvalsspel haalden. Dan wordt het direct een stuk eenvoudiger.’

Samenvatting Eishockey TV

Persconferentie Herner EV