Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Achtste zege op rij in Herne?

Na de drie duels in het vorige weekend is het komend weekeinde weer business as usual voor Tilburg Trappers. De kampioen van het afgelopen reguliere Oberliga seizoen, Herner EV, is vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) de tegenstrever van de ploeg van coach Bo Subr.

Onderlinge serie

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden Tilburg en Herne tweemaal tegenover elkaar. In de eerste editie stapte Trappers als overwinnaar van het ijs. In het IJssportcentrum Stappegoor won men na verlenging met 6-5. Twee dagen hield de thuisploeg de punten in Herne. Dankzij de periodestanden 0-0, 1-0 en 3-2 werd het 4-2 voor de sterkste ploeg uit het reguliere Oberliga Nord seizoen van afgelopen jaar.

Opvallend feit

De overwinning van de Tilburgers in Braunlage betekende de zevende overwinning op rij voor de trotse koploper in de Oberliga Nord. Enkel in de eerste uitbeurt van het seizoen tegen Hannover Scorpions ging de geelblauwe brigade onderuit (3-2).

Herne

Twee punten haalde het team van Frank Petrozza vorig weekend uit de dubbele confrontatie met Hannover Indians. Ondanks het puntenverlies was de Duits-Canadese oefenmeester tevreden met de prestatie van zijn team. ‘Tot drie keer toe kwamen we terug van een achterstand en in de verlenging pakken we de zege. In een Liga waarin de verschillen zo klein zijn, moet je elk punt koesteren.’

Trappers

Drie op een rij voor de regerend Oberliga kampioen in het afgelopen weekend én als beloning de koppositie in de Oberliga Nord. Vrijdagavond in eigen huis versloeg men Harzer Falken (7-1), nog geen 24 uur later werd ECC Preussen Berlin met 4-1 aan de zegekar gebonden en in Braunlage stonden zondagavond dezelfde eindcijfers op het scorebord.

Gemakkelijk ging het echter niet in de laatste ontmoeting vertelde Mickey Bastings in het Brabants Dagblad. ‘Het was een andere wedstrijd dan vrijdag. We kwamen weliswaar vroeg op voorsprong, maar Harzer kwam hard op ons af. Daarbij speelden we niet ons eigen spel, was het ons derde duel en hadden we er net een busrit van zeven uur op zitten.’

Who’s Hot

In het seizoen 2016-2017 kwam Brad Snetsinger naar Herne. Sinds die tijd is de 30-jarige Canadees goed voor het imposante aantal van 43 goals en 104 punten in 54 wedstrijden. Deze ijshockeyjaargang staat de teller voor de man uit Ajax (Ontario) op 18 punten in acht duels. Veertien Trappers tekenden voor de 45 treffers die Tilburg in acht wedstrijden op het scorebord bracht. Nardo Nagtzaam en Jordy van Oorschot leiden met dertien punten de scoringsdans bij de ploeg uit de Kruikenstad.

Statistiek

Met slechts 13 tegengoals beschikt Tilburg over de sterkste defensie in de Oberliga Nord. Na EXA Icefighters Leipzig (47) is Trappers met 45 goals de meest productieve ploeg in de Oberliga Nord. Zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) staan beide ploegen tegenover elkaar in IJssportcentrum Stappegoor.