Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Moskitos Essen

Home and home series tegen Moskitos Essen

Vijf dagen na het 5-1 winst tegen Rostock Piranhas vervolgt Tilburg Trappers de strijd om de koppositie in de Oberliga Nord. Moskitos Essen is vrijdagavond en Tweede Kerstdag twee maal de tegenstander voor de ploeg van coach Bo Subr.

Onderlinge serie

Voor de eerste maal dit seizoen staan Tilburg en Essen tegenover elkaar. In de aanloop naar deze ijshockeyjaargang troffen beide ploegen elkaar twee maal in de voorbereiding. Trappers bleef foutloos in beide duels (4-2 in eigen huis en 3-4 na penaltyshots in Essen).

Opvallend feit

Nog twee duels scheiden Tilburg Trappers van de volgende fase van het seizoen, de Meisterrunde. In de laatste ontmoetingen (Essen en Herne) wacht telkens een directe confrontatie met een ploeg uit de top-8.

Trappers

Tilburg kende zondagmiddag nauwelijks problemen met laagvlieger Rostock Piranhas. Mede dankzij twee goals van Kevin Bruijsten en Brock Montgomery stapte de ploeg van coach Bo Subr als overwinnaar van het ijs (5-1).

Waar de wedstrijd als een nachtkaars leek uit te gaan, sloeg de vlam in de slotminuten alsnog in de pan. Piranhas captain Tomas Kurka zocht opzichtig de confrontatie met Nardo Nagtzaam. Na een bezoek aan de strafbank kwam de ervaren Tsjech opnieuw verhaal halen bij de Trappers center en liepen de beide spelersbanken leeg. ‘Er sprongen een aantal Duitsers over de boarding het ijs op. Dan kunnen wij niet lijdzaam toezien wat er gebeurt. Zeker niet in onze eigen hal’, keek Jordy Verkiel terug op de hectische slotfase.

Moskitos

Na een zwak begin van het seizoen (vijf nederlagen in de eerste zes duels) heeft Essen de weg naar boven weer gevonden. De formatie onder leiding van Frank Gentges verloor van de daaropvolgende 17 ontmoetingen er nog slechts twee (uit in Leipzig en thuis tegen de Indians). Zondagavond nam men echter revanche voor de eerdere nederlaag. In Hannover won de huidige nummer 5 in de Oberliga Nord met 1-3.

Afwezigen

Wederom goed nieuws uit de Tilburgse ziekenboeg. Waar vorige week Nardo Nagtzaam zijn rentree maakte, is het nu de beurt aan Mitch Bruijsten. De getructe winger heeft samen met de medische staf hard gewerkt aan zijn herstel en maakt tegen zijn voormalig werkgever zijn comeback in de hoofdmacht van Trappers. Ook Jonne de Bonth is weer van de partij na zijn tussentijdse afwezigheid vanwege het U20 WK in de Dumfries. Voor Nick de Ruijter komt de dubbele ontmoeting met Essen nog te vroeg. De aanvaller is week-to-week.
Julien Pelletier (schouder) en Dominik Lascheit (ziek) ontbreken namens de Moskitos  tegen Tilburg. De inzet van Marko Babic (vingeroperatie) is twijfelachtig

Who’s Hot

Parker Bowles is topscorer in Tilburg met 20 goals en 21 assists. In het tweede oefenduel met Essen tekende hij voor het winnende penaltyshot. ‘On the bench we were talking just to shoot because we did not know how the puck would react on the ice. But it is not always forehand backhand for me. I just do not want to stick to one move’, beschreef de Canadees zijn penaltyshot. Bij de gasten voeren Julien Pelletier en Dennis Thielsch de topscorerslijst aan. Beide aanvallers verzamelden 38 punten in 22 wedstrijden. Vanwege een schouderblessure (opgelopen afgelopen vrijdag tegen Erfurt) ontbreekt de Canadees echter dit weekend.