Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs Moskitos Essen (1-4)

Foto Arie Leeuwesteijn

Eigen fouten en arbitrale missers doen Trappers das om

Moskitos Essen heeft Tilburg Trappers de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd.  Ondanks het 1-4 verlies bleven de manschappen van coach Bo Surb koploper in de Oberliga Nord. Naaste achtervolger Icefighters Leipzig ging met 2-1 onderuit bij Saale Bulls Halle.

Voordat de wedstrijd begon, waren er al verhalen genoeg. Het was de tweestrijd tussen de twee hotste teams in het reguliere seizoen. En dan was er ook nog het verhaal dat Trappers vorig jaar Essen de weg naar de play-off finale belette door de halve finale serie met 3-1 in zijn voordeel te beslechten.

Na afloop zorgde het soms zwakke optreden van referee Eric Daniels voor veel gespreksstof. In het kamp van de regerend Oberliga kampioen overheerste kort na de verloren wedstrijd vooral het gevoel dat de leidsman een behoorlijke stempel op het duel had gedrukt. Zo zond de scheidsrechter in de tweede periode Giovanni Vogelaar vroegtijdig naar de kleedkamer na een, op het oog, ongelukkige botsing met Moskitos captain Dennis Thielsch en ging hij veelvuldig in discussie met spelers van Essen en hun coach Frank Gentges.

In de eerste helft van de openingsperiode had de thuisploeg het betere van het spel. Men kreeg mogelijkheden, maar een gebrek aan scherpte in de afronding en degelijk keeperswerk van Moskitos goalie Staudt voorkwamen een Tilburgse voorsprong. Gaandeweg de periode kroop Essen meer en meer uit zijn schulp en ontstond er evenwicht in de partij. Twee minuten voor de dweil kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Door de benen van Trappers sluitpost Ian Meierdres schoot Oliver Granz raak (0-1). Negentig tellen later was de stond weer in evenwicht. Brock Montgomery veegde het bevroren rubber van dichtbij tegen de netten.

Een slippertje in de Tilburgse defensie zorgde er tijdens het middenstuk voor dat Essen opnieuw de leiding nam. Toch wenste Trappers zich niet gewonnen te geven. Echter, de formatie van coach Bo Subr vocht vooral tegen zichzelf. Het raffinement in de aanval ontbrak en zelfs een aantal overtalsituaties bleken niet aan de thuisploeg besteed. Waar Tilburg niet slaagde, lukt oud-Trappes Kyle DeCoste dit wel. ‘We came out ready to work tonight. After a rough start to the season we’ve been finding ways to win games recently. Even with some key guys out. Hopefully it stays that way heading into the playoffs’, aldus de sympathieke Canadees. De emptynetter van Julian Lautenschlager (2 seconden voor tijd) was louter voor de statistieken.

Zodoende hield de koploper in de Oberliga Nord een fikse kater over aan de voorlaatste ijshockeyavond van het reguliere seizoen in IJssportcentrum Stappegoor. ‘Natuurlijk wisten we dat deze nederlaag een keer zou komen. De afgelopen weken slaagden we er telkens in het tij alsnog te keren en wedstrijden te winnen. Vanavond mochten we echter geen aanspraak maken op de overwinning’, aldus Ian Meierdres.

Een drukke periode voor de doelman en zijn teamgenoten is aanstaande. Tweede Kerstdag wacht de reprise in de Eishalle am Westbahnhof. Twee dagen later komt Herne op bezoek voor de afsluiting van het reguliere seizoen, terwijl 30 december en 2 januari de eerste twee duels van de Meisterrunde gepland staan. ‘En alsof het nog niet druk genoeg is, ben ik 24 december ook nog eens jarig’, lachte de ervaren goalie na afloop. ‘Ik ben geen voorstander van spelen met Kerst, maar we kunnen er niets aan veranderen.’

Man of the Match
Mitch Bruijsten (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting i13 Media