Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Trappers op zoek naar revanche tegen Moskitos Essen

Na het eerste thuisverlies van dit seizoen voor Tilburg Trappers afgelopen vrijdag tegen Moskitos Essen, zijn de mannen van coach Bo Subr op zoek naar revanche. Dinsdag reist Trappers af naar Essen en gaan ze opnieuw het duel aan met de Muggen, en hopelijk brengen ze ditmaal de overwinning mee naar huis.

ESC Wohnbau Moskitos Essen

Ondanks dat Trappers de druk hoog hield en er veel kansen waren voor Trappers, hield goalie Sebastian Staudt zijn goal afgelopen vrijdag zo goed als schoon. Slechts één puck kwam achter hem over de streep. Het punt, gescoord door Brock Montgomery, was een wat rommelig doelpunt na een hoop gefrot en gefriemel voor de goal en wordt in het Duits passend als ‘Krümmelding’ omschreven. Staudt heeft een savingspercentage van 91.8 en staat in de ranglijst op de derde plek van best reddende goalie dit seizoen.

Tilburg Trappers

In de persconferentie na de wedstrijd gaf Trappers leidsman Bo Subr toe dat powerplay van het Tilburgse team opnieuw te wensen overliet. “We don’t get so many of them and today was not good again. We’ll have to keep working on them and make sure it will be better the next time.” Met een powerplay percentage van 21 is hier inderdaad nog ruimte voor verbetering. Hannover Scorpions scoort met 30,2% het beste qua powerplays.

Game Day

Frank Gentges, coach van Moskitos Essen zei afgelopen vrijdag: “Winning from Tilburg Trappers, the champions, is a great feeling! But we have to keep fighting. We have to fight for the play-offs!” Aankomende dinsdag maakt Trappers op Tweede Kerstdag de reis van ruim 150 kilometer naar Essen. Ondanks het wellicht overvloedige kerstdiner van de dag ervoor, zal Tilburg hongerig zijn naar een revanche van vrijdag en dus de volle drie punten. The fight is on!

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Van de spelers die thuis tegen Moskitos Essen speelden, keert alleen Giovani Vogelaar niet terug door een schorsing voor de game-misconduct die hij vrijdag kreeg. Verder ontbreekt ook Nick de Ruijter nog. De aanvaller is week-to-week.
Vanuit het toekomstteam sluiten aan: Wouter Sars, Floris van Elten en Ninho Hessels.