Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Eisbären Regensburg (Game 3)

Trappers op drempel van halve finale

(Trappers leidt best-of-five serie 2-0)

 

Opvallend feit

Slechts één overwinning scheidt de Tilburgers van de halve finale. Zet de formatie van coach Bo Subr in een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor de laatste stap naar de sterkste vier ploegen of verpest Regensburg het feestje?

Trappers

Tilburg lijkt hard op weg naar een plaats in de halve finale om het kampioenschap van de Oberliga. Vrijdagavond won Trappers de tweede wedstrijd van de best-of-five reeks. In de Donau Arena werd het 2-4 voor de regerend Oberliga kampioen.

‘Of course it’s easier to play with a 2-0 lead in the series than with the score one all’, aldus coach Bo Subr. De Tsjechische oefenmeester vervolgt: ‘But we simply need to win one more game. And for us it’s always about winning the next game whether it’s 2-0, 1-1 or 0-2. In this case, it’s all about winning Sunday’s game.’

Niet Trappers maar de thuisclub was aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg. Waar de equipe van Igor Pavlov geen rendement peurde uit de mogelijkheden die men kreeg, sprong Tilburg effectiever met de kansen om. Het eerste schot was direct raak. Mitch Bruijsten tikte vogelvrij de puck achter Eisbären goalie Peter Holmgren. Zes minuten later was de geboren Zweed andermaal kansloos. Vanaf de kop van de cirkel haalde Giovanni Vogelaar verwoestend uit (0-2). Tomas Gulda zorgde voor nieuwe hoop in de harten van de 3462 toeschouwers in de prachtige Donau Arena.

Lang bleef deze tussenstand op het scorebord staan. Totdat Reno de Hondt met een slim baasje Danny Stempher bereikte. De 22-jarige center gaf Holmgren voor de derde maal deze avond geen schijn van kans. Een toevalstreffer van Benjamin Kronawitter bracht de spanning nog even terug, maar Trappers stelde 19,6 seconden voor tijd orde op zaken. Vanuit het eigen verdedigingsvak vond Brock Montgomery het lege doel.

Eisbären

Ook de tweede onderlinge tweestrijd tussen Regensburg en Tilburg liep uit op een nederlaag voor de vertegenwoordiger uit de Oberliga Süd. Toch zijn de verschillen tussen beide ploegen minder groot dan gedacht. Zo wonnen de Duitsers meer face-off (27 t.o.v. 22) dan Trappers, stonden ze vaker met een man meer op het ijs, maar heeft de ploeg van Bo Subr zijn opponent wél acht tellen gegeven

Afwezigen

Beide teams hebben te kampen met grote en kleine pijntjes maar dat hoort bij de postseason. Bij Trappers is de inzetbaarheid van Kilian van Gorp een vraagteken. In game 2 ontbrak de verdediger op appèl. Regensburg reist naar Tilburg in de wetenschap dat verdediger Sebastian Wolsch (snijwond die gehecht moest worden) en de aanvallers Leopold Tausch (hersenschudding) en Nikola Gajovsky (knie) vrijdagavond in Regensburg het einde van de wedstrijd niet haalden.

Who’s hot

Liefst zeventien Trappers hebben minimaal één punt of meer achter hun naam. Parker Bowles, Nardo Nagtzaam en Danny Stempher (allen 7 punten) bezetten de bovenste drie plaatsen op de Tilburgse topscorerslijst van de Oberliga play-offs. Benjamin Kronawitter is met 4 doelpunten en even zoveel assists de hoogst geplaatste Eisbär in dit klassement.

Statistiek

In 300 minuten ijshockey smaakte zowel Weiden als Regensburg nog niet het genoegen van een voorsprong. Het goals against average van Ian Meierdres is 2.00 in de twee gespeelde duels tegen Regensburg. In de serie tegen Blue Devils Weiden noteerde de Oberliga goalie van het jaar een GAA van 1.67. Trappers scoorde tot nu toe 7 treffers in de kwart finale tegen Eisbären. Vijf hiervan tijdens 5-op-5 en één met een man meer op het ijs en een empty netter, Met zes powerplaygoals uit 19 pogingen (31,6%) leidt Tilburg de Oberliga play-offs.