Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Eisbären Regensburg (4-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers trein dendert maar door

Tilburg Trappers kan zich gaan opmaken voor de halve finale van de Oberliga play-offs. Net als in de eerste ronde tegen Blue Devils Weiden ontdeed men zich ook in drie duels van Eisbären Regensburg.

Op voorhand werd de serie met de nummer zeven uit de Oberliga Süd als ‘lastig’ betiteld voor de tweevoudig Oberliga kampioen. De selectie van coach Igor Pavlov herbergde vier spelers uit de top-20 van de overall topscorerslijst in de Oberliga Süd en daarnaast had men in de eerste ronde van de play-offs overtuigend Saale Bulls Halle (na Trappers de sterkste ploeg in de Oberliga Nord) terzijde geschoven.

‘3-0 is een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in deze serie. Ik weet niet waar het vandaan kwam dat iedereen hen zoveel beter achtte dan Weiden. Zij zijn niet voor niets slechts zevende in hun competitie geworden’, vond Jordy van Oorschot. ‘Wij beschikken over vier lijnen die kunnen spelen. Zij drijven op zes tot acht spelers en een sterke goalie. Dan houdt het snel op.’

Startblokken

Terwijl buiten het kwik flirtte met de vijftien graden werd in het bijzonder sfeervolle IJssportcentrum Stappegoor vechtlust gepaard aan passie. Op eigen ijs, waar Tilburg praktisch elke tegenstander aan lijkt te kunnen, startten de manschappen van coach Bo Subr zeer voortvarend. Zo moest Eisbären-goalie Peter Holmgren in de openingsperiode liefst achttien keer handelend optreden. In niets zag men af dat de Tilburgers nog geen 39 uur eerder in Regensburg met een 2-4 zege van het ijs waren gestapt. ‘We’re more used to the long bus trips than they were. When we came there for game 2 they didn’t look as fresh as they were for the first game here’, analyseerde de Tsjechische oefenmeester. ‘What helped us too was that their topscorer got hurt in the first period on Friday. They lost a lot of offense there.’

Toch duurde het tot een minuut voor de eerste dweil alvorens Trappers op voorsprong kwam. Nardo Nagtzaam was het eindstation van een heerlijke tic-tac-toe combinatie met Brock Montgomery en Mitch Bruijsten. Van dichtbij tikte de center het bevroren rubber achter Eisbären doelman Peter Holmgren. Voor de Nijmeegse center betekende het zijn tweede doelpunt van de play-offs.

Bittere pil

Drie minuten na de pauze was het wederom raak voor Tilburg. Nardo Nagtzaam profiteerde dankbaar van een afgrijselijke blunder van Benjamin Kronawitter die een pass van ploeggenoot Tomas Gulda volledig verkeerd verwerkte. Nagtzaam was er als de kippen bij. Oog in oog met Holmgren hield hij het hoofd koel en prikte de puck in het dak van het doel (2-0).

Niet veel later kreeg de thuisploeg een bittere pil te slikken. Volledig tegen de verhoudingen in bracht Jason Pinizzotto de bezoekers op 2-1. De Canadese forward stond moederziel alleen en passeerde met een zuiver schot Ian Meierdres. Kortstondig dreigde een herhaling van zetten uit wedstrijd 1 van deze kwartfinalereeks waarin de bezoekers Trappers de duimschroeven aandraaiden. Een messcherpe slap pass van Giovanni Vogelaar waar zijn maatje Kevin Bruijsten enkel zijn stick tegen hoefde te zetten, bracht de marge andermaal op twee in Tilburgs voordeel.

Scrimmage

Door de treffer van de Nijmeegse winger ging het publiek in het IJssportcentrum Stappegoor er in de slotperiode weer vol achter staan. Verdedigend stond men als een huis en toen Parker Bowles uit een ouderwetse scrimmage Regensburg sluitpost Holmgren voor de vierde maal verschalkte, kwam de derde overwinning in de kwartfinale en daarmee plaatsing bij de laatste vier niet meer in gevaar voor de regerend Oberliga Meister.

Gevraagd naar het grote verschil tussen beide teams in de serie antwoordde Danny Stempher bijna Cruijffiaans: ‘Als je weinig kansen krijgt, kun je ook niet veel scoren. Verdedigend stonden we de gehele serie ons mannetje. We spelen echt als team momenteel. Enkel wanneer wij een collectieve off-day hebben, kunnen andere teams van ons winnen.’

Weer week rust

Wie de opponent van Trappers in de halve finale wordt, is nog niet bekend. In de overige drie series is de beslissing nog niet gevallen. Hannover Scorpions had het vanavond kunnen afmaken maar dolf het onderspit in Rosenheim (4-3). Hetzelfde gold voor Selber Wölfe. De ploeg van coach Henry Thom ging echter met 6-2 ten onder in Leipzig. Deggendorfer SC kwam zondagavond op een 2-1 voorsprong in de serie tegen Moskitos Essen. De nummer 1 uit de Oberliga Süd won met 6-3.

‘De extra paar dagen rust zijn welkom’, aldus Jordy van Oorschot. ‘Dat lange reizen gaat je niet in de koude kleren zitten’, Regensburg is niet bij de deur. Verder kunnen we lekker trainen, is er tijd om de pijntjes te laten helen en kunnen we ons prima voorbereiden op wat komen gaat. We zijn tenslotte pas halverwege.’ Ook zijn coach is blij met de rustpauze, maar om andere redenen. ‘Tomorrow I’m going to play daddy and spent some time with the family. My wife is a little bit sick and I haven’t seen my daughter a lot the last three days”.

Man of the Match
Nick de Ruijter (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting