Terug naar Nieuws

Stand van zaken na de 3e wedstrijd Kwartfinale Play-Offs

Wie volgen Trappers naar de halve finale?

Na de tweede clean sweep is Tilburg Trappers zeker van een plaats bij de laatste vier. Wie volgen de tweevoudige Oberliga Meister richting de halve finale? Een overzicht van de derde
speeldag.

Deggendorfer SC (#1 Oberliga Süd) vs Moskitos Essen (#5 Oberliga Nord)
(Deggendorf leidt serie met 2-1)

In een uitverkocht Eisstadion Deggendorf (2790 toeschouwers) was Essen vanaf de derde minuut op achtervolgen aangewezen. De ploeg van coach Gentges keek tegen een 1-0, 3-1 en 4-2 achterstand aan. In de slotperiode nam de Oberliga Süd Meister definitief afstand via goals van ex-Kemphaan Andrew Schembri en Rene Röthke (zijn derde van de play-offs). Dinsdag (aanvang 20.00 uur) staat ontmoeting nummer vier in Essen gepland.

Starbulls Rosenheim (#2 Oberliga Süd) vs Hannover Scorpions (#4 Oberliga Nord)
(Scorpions leidt serie met 1-2)

Tot zestien seconden voor tijd leek Rosenheim weer niet te krijgen waar het op basis van de schotenverhouding (111-70 na drie ontmoetingen) in de best-of-5 serie recht op, namelijk een overwinning. Fabian Zick, die een assist op de 2-2 had en de 3-2 al voor zijn rekening nam, versloeg met een polsschot in de rechterbovenhoek de wederom uitblinkende Scorpions goalie Björn Linda. In eigen huis kan Hannover het dinsdagavond opnieuw afmaken. Plaats van handeling is een ongetwijfeld uitverkochte hus de groot EISARENA.

Samenvatting

Icefighters Leipzig (#3 Oberliga Süd) vs Selber Wölfe (#3 Oberliga Nord)
(Selb leidt serie met 1-2)

Een tweede clean sweep (na de 3-0 zege tegen Füchse Duisburg) zat er zondagavond niet in voor Selber Wölfe. Met de rug tegen de spreekwoordelijke muur leidde Florian Eichelkraut zijn team zoals een captain dat dient te doen. Op drie van de zes Leipziger goals gaf de center de beslissende pass. Selb, vorig seizoen in een zeer boeiende kwartfinale serie de mindere van Tilburg, krijgt een tweede kans om de halve finale te bereiken. Dinsdagavond om 19.30 uur is de Netzsch-Arena het decor voor het vierde deel in de onderlinge tweestrijd.

Stand na wedstrijden van 25 maart 2018