Terug naar Nieuws

Stand van zaken na de 2e wedstrijd Kwartfinale Play-Offs

Resumé overige Oberliga play-offs

Tilburg Trappers, Selber Wölfe en Hannover Scorpions hebben hun opponent in de kwartfinale van de play-offs acht tellen gegeven. Enkel Deggendorf en Essen weten zeker dat er een vierde duel in hun serie komt.

Deggendorfer SC (#1 Oberliga Süd) vs Moskitos Essen (#5 Oberliga Nord)
(Stand 1-1 in best-of-5 serie)

Sebastian Staudt eiste vrijdagavond in de Eishalle am Westbahnhof de hoofdrol voor zichzelf op. De Essense sluitpost stopte 39 van de 41 schoten die Deggendorf op hem afvuurden. De ploeg van coach Frank Gentges schoot wel met scherp. 25 doelpogingen en drie inzetten bleken Daniel Filimonow (die de zieke Cody Brenner verving) te machtig. Wedstrijd 3 is zondagavond (aanvang 18:30 uur) in Eisstadion Deggendorf

Starbulls Rosenheim (#2 Oberliga Süd) vs Hannover Scorpions (#4 Oberliga Nord)
(Scorpions leidt serie met 2-0)

De equipe van Dieter Reiss eindigde slechts als vierde in de Oberliga Nord, maar is in de play-offs niet te stuiten. Oberliga speler van het jaar, Patrick Schmid gaf met vier punten het voorbeeld en zijn ploeggenoten volgden. Voor de tweede maal in 48 uur werd Starbulls Rosenheim aan de zegekar gebonden. Na de 1-4 in wedstrijd één werd het in eigen stadion nu 6-5 voor Hannover.

Icefighters Leipzig (#3 Oberliga Süd) vs Selber Wölfe (#3 Oberliga Nord)
(Selb leidt serie met 2-0)

Vorig seizoen strandden de jongens van Henry Thom in de kwartfinale tegen Tilburg Trappers. In deze ijshockeyjaargang kan men zondagmiddag (aanvang 17.00 uur) in Leipzig de halve eindstrijd bereiken. Kyle Piwowarczyk nam zijn team op sleeptouw met twee treffers, maar de game winning goal kwam van de stick van Achim Moosberger.

 

Stand van zaken na de tweede wedstrijd in de kwartfinale Oberliga Play Offs