Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. ECC Preussen Berlin

Trappers op scherp tegen hekkensluiter ECC Preussen Berlin

Dit weekend lijkt alles een beetje anders te gaan. Tilburg verliest voor het eerst in reguliere speeltijd uit tegen Füchse Duisburg en ECC Preussen Berlin, de volgende tegenstander van Trappers, wint ‘ineens’ een wedstrijd. Redelijk onverwacht na een reeks van zeven verloren wedstrijden achter elkaar, versloeg Berlijn vrijdagavond mede-hekkensluiter Harzer Falken in eigen huis.

EINDELIJK GEWONNEN

Van de dertien gespeelde wedstrijden, verloor Berlijn er elf. Op het succes van vrijdag na, is er slechts nog één andere partij die in het voordeel van Preussen Berlin uitpakte. Tijdens een confrontatie met TecArt Black Dragons, won Berlijn in overtime dankzij een goal van de Canadees Kyle Piwowarczyk.

Afgelopen week trof Preussen Berlin mede-hekkensluiter van de lijst Harzer Falken. Op woensdag verloren ze uit tegen Harzer met 2-4, maar op vrijdagavond kwam daar de revanche. Mede dankzij een hattrick van Jakub Rumpel werd in eigen huis gewonnen met 5-2. Het heeft echter niets aan de stand veranderd: ECC Preussen Berlin blijft onderaan de ranglijst bungelen, nu op drie punten verschil met Harzer Falken.

AAN TOP

Aan het tegenoverliggende einde van het spectrum staat met nog één puntje voorsprong op de nummer twee Tilburg Trappers aan top. Van de veertien gespeelde wedstrijden verloor Trappers vrijdag voor het eerst in reguliere speeltijd. Maar liefst negen wedstrijden won Tilburg van de veertien in zestig minuten tijd en daarmee staat Trappers, samen met Hannover Scorpions, bovenaan de lijst met de meest gewonnen wedstrijden in reguliere speeltijd.

Met de competitie al aardig op weg, beginnen de statistieken steeds meer voor zich te spreken. Zo staat Danny Stempher hoog in de lijst van beste spelers (vierde plaats), net als Ian Meierdres in de lijst van best presterende goalies (tweede, achter Lukas Schaffrath van Herner EV). En waar vorig jaar Brock Montgomery de illustere titel ‘böse Bube’ kreeg van de Duitsers, zijn het nu captain Ivy van den Heuvel en Max Hermens die de meeste strafminuten voor Trappers op hun naam hebben staan.

GAME DAY

Van alle keren dat de twee clubs elkaar troffen, verloren de Duitsers alle zeven wedstrijden. Kan Trappers dan rekenen op een ontspannen partijtje? Zeker niet. Nieuwkomer Piwowarczyk heeft in de dertien wedstrijden die hij op het ijs stond tien keer weten te scoren (en veertien assists geleverd). Ook de Slowaak Jakub Rumpel staat bekend als een ‘Torjägerkanone’ (negen goals en twaalf assists in dertien wedstrijden).

Vorig jaar kroop Tilburg nog door het oog van de naald tijdens een uitwedstrijd tegen Preussen Berlin. Ruim zestig minuten lang had Trappers grote problemen met ECC Preussen Berlin, die toen overigens ook laag in de ranglijst stond. Reno de Hondt wist toen uiteindelijk in overtime de winnende goal te scoren. Trappers zal dus op scherp moeten staan tegen de hekkensluiter van Oberliga Nord.