Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ECC Preussen Berlin (6-5 OT)

Preussen Berlin stunt in Tilburg tegen Trappers

Met hangen en wurgen heeft Tilburg gisteravond nog twee punten weten te behalen. De thuisploeg kampte zondagmiddag met een boven verwachting kundig spelend ECC Preussen Berlin. Uiteindelijk was overtime nodig om de wedstrijd alsnog te winnen, maar het was beslist geen makkelijke partij.

Tekenend voor de wedstrijd was de verhouding shots on goal (55) en de daadwerkelijke aantal goals voor Tilburg (6). Niet alleen was keeper Erik Reukauf voor ECC erg sterk vanavond, de pucks wilden er gewoon niet in. Jordy van Oorschot: “De wedstrijd was allesbehalve wat ie had moeten zijn. Alle kleine dingen gingen fout. We gaven ze gewoon te veel ruimte.”

GOALIE IN GOEDEN DOEN

In de eerste periode was het nog Trappers die de druk opvoerde. Jonne de Bonth wist te scoren na een mooi samenspel met Danny Stempher en Reno de Hondt. Tilburg behield de 1-0 voorspong deze periode, maar al snel bleek dat Reukauf in goeden doen was. De goalie voor Berlijn hield schoten van onder andere Mitch Bruijsten, Ivy van de Heuvel en Delaney Hessels uit zijn net.

Wat er in de thee zat van de Duitsers is een raadsel, maar vanaf de tweede periode ging ECC Preussen Berlin ervoor en speelden ze aanzienlijk aanvallender. “The guys were hot to play here!” probeerde Ulrich Egen de opleving te verklaren tijdens persconferentie achteraf. “They were on a high and wanted to play well here tonight.”

TE VEEL RUIMTE

‘Torkanonejäger’ Jakub Rumpel scoorde na zes minuten in de tweede periode de gelijkmaker voor Preussen Berlin. Het spel golfde vervolgens heen en weer tussen de goals van Reukauf en Ruud Leeuwesteijn en beide goalies weerden de pucks af met armen en benen.

Dan, eindelijk, goals van Kevin Bruijsten (2-1) en Reno de Hondt (3-1). De Duisters leken echter onaangedaan en bleven druk zetten. Jakub Rumpel zag Marvin Krüger vrij staan voor de goal van Trappers, wist de pass aan te laten komen en daar was de aansluitingstreffer. “We gaven ze veel te veel ruimte,” herhaalde defensemen Van Oorschot nog maar eens. “We moeten er dan gewoon vol op zitten, maar dat deden we niet.”

MINDSET

Kevin Bruijsten pakte zijn moment tijdens een powerplay van Tilburg en schaatste in zijn eentje op Reukauf af, nam de tijd om de puck lekker neer te leggen en schoot zonder al te veel problemen de vierde goal voor Trappers die avond.

Tijdens de derde periode ontbrak het bij beide teams echter aan scherpte en bij Trappers aan bezieling in het bijzonder. De passes kwamen niet aan, veel slordigheidjes op het ijs (ook voor eigen goal: het was niet fijn om naar te kijken. “It couldn’t have been fatigue,” aldus coach Bo Subr na de wedstrijd. “The guys didn’t have the right mindset from the start of the game. They thought it would be an easy game, with only 12 guys from Berlin on the ice, but it doesn’t work that way.” Jordy van Oorschot: “Zelfs de minder goede teams kunnen gewoon hockeyen! We moeten gewoon vol druk zetten zo’n avond, maar dat deden we niet.”

HOT

Egen noemde de spelersdrang ‘hot to play here’, en dat bleek wel aan de drie tegendoelpunten van Preussen Berlin in de derde periode. Vincent Rebel profiteerde van puckverlies van Hessels (4-3) voor de goal van Tilburg en nog geen zes minuten later scoorde Justin Ludwig de gelijkmaker.

Het is nu vier tegen vier met nog maar acht minuten speeltijd op de klok. Het publiek schreeuwde de keel schor bij de net-niet doelpogingen van Trappers. Des te groter was de ontlading als Jordy Verkiel de puck krijgt en vier minuten voor tijd de 5-4 maakt.

OVERTIME

Het spel was echter niet voorbij. Na een straf voor Mitch Bruijsten besloot Egen zijn goalkeeper van het ijs te halen. Met zes tegen vier en nog maar tweeënhalve minuut op de klok, wist Can Matthäs te profiteren van het ondertal van Tilburg en sleepte de wedstrijd overtime in.

Max Hermens had vervolgens niet al te veel tijd nodig om met de puck achter Reukauf’s goal langs te schaatsen. Gefocust op Hermens, schoof deze naar de linkerhoek, maar mistte hij Reno de Hondt die van rechts in kwam schaatsen. Deze pass kwam wel aan en zo kon De Hondt de game winning goal maken.
“We hebben veel wedstrijden gespeeld en we hebben de nodige blessures, dat speelde misschien wel een rol, maar dit had gewoon niet mogen gebeuren,” vatte Van Oorschot de wedstrijd nog eens kort samen. “Ook al is het maar 1 punt, het voelt toch een beetje als een verlies. Je wil gewoon elke wedstrijd winnen en zeker niet op deze manier een punt verspillen.”

Trappers heeft nu ruim een week vrij en speelt de eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 16 november thuis tegen TecArt Black Dragons.

Man of the Match
Kevin Bruijsten (Foto Brigitte Jansen)
Klik hier voor de samenvatting