Terug naar Nieuws

Een blik over de grens

De internationale break zorgt voor een (welkome) onderbreking van de dagelijkse praktijk voor de manschappen van coach Bo Subr. De spelers hebben enkele dagen vrij en tijd voor andere zaken. Voor ons een mooie gelegenheid een blik over de grenzen te werpen om te zien hoe het enkele oud-Trappers uit een niet al te ver verleden vergaat.

PARKER BOWLES
Foto website Lillehamer IK

Deze zomer vertrok Parker Bowles na zijn succesvolle seizoen in Tilburg richting Noorwegen. terug naar de Central Hockey League. De 23-jarige publiekslieveling vond emplooi bij Lillehammer IK. Bowles kende een moeizame start met zijn team. Vijf van de eerste zeven duels gingen verloren, maar met acht keer winst in de daaropvolgende elf ontmoetingen  lijkt de weg naar boven gevonden.

Na achttien wedstrijden bezet Lillehammer de vijfde plaats in de Get-ligaen met dertig punten. De formatie onder leiding van de Zweedse coach Mikael Kvarnström presteert vooral in eigen huis sterk. Zes maal stapte men als overwinnaar van het bevroren water, terwijl buiten de stadsgrenzen de zeges moeilijker aaneen geregen worden. Afgelopen zaterdag verloor het team de lastige uitwedstrijd bij de ploeg die vierde staat, Sparta Sarp Elite. Het werd 6-3 voor de equipe uit het zuidoosten van Noorwegen.

Mr. Soft Hands kwam niet tot scoren in deze ontmoeting waardoor zijn totaal op 15 punten (7 goals en 8 assists) blijft staan. Na het weekend rust wachten twee zware thuiswedstrijden voor Lillehammer. Donderdag 15 november komt Stavanger Ishockeyklubb (huidige nummer 3) op bezoek in de Kristins Hall. Twee dagen later is koploper Storhamar Elite de opponent..

LARSON & MCCOLGAN

‘IJshockeyend deden we in het Oberliga debuutjaar voor geen enkele ploeg onder, maar vooral tegen fysiek sterke ploegen misten we een echte power forward. Met het contracteren van Justin hopen we ‘dat probleem’ te hebben opgelost’, vertelde René de Hondt bij de introductie van Justin Larson in Tilburg. ‘Hij heeft zichzelf bewezen op elk niveau en geeft elke wedstrijd weer honderd procent inzet. Hij is een goede versterking voor Trappers.’

Foto website Birmingham Bulls

De inmiddels 28-jarige center bleek een regelrecht schot in de roos. Samen met Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten vormde Larson de eerste Tilburgse aanvalslinie. Met 27 goals en 72 punten sloot de 1.91’ meter lange forward het reguliere seizoen als negende overall af. In de play-offs voegde Justin hier nog 29 punten (13 doelpunten en 16 assists) aan toe. Mede vanwege zijn uitstekende prestaties ontving Larson op de awardavond van de Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic de Joe Simons Award voor beste forward.

 

De Canadees wilde zijn verblijf in de Kruikenstad graag verlengen. Echter had de aanvaller studieverplichtingen in eigen land. Hij mocht niet nog een jaar in het buitenland doorbrengen zonder dat dit gevolgen voor zijn rechtenstudie zou hebben. Dus tekende Larson een contract bij Birmingham Bulls (Southern Professional Hockey League). Na de 23 punten in 21 duels vorig seizoen is Justin na zes wedstrijden nu clubtopscorer met 3 goals en 7 beslissende passes. Afgelopen weekend wonnen de Stieren tweemaal van Quad City Storm (6-5 na verlenging (3 goals en 2 assists voor Larson) en 2-1).

Naast Larson was Shane McColgan in de ijshockeyjaargang 2016-2017 in Tilburg actief. Een snelle en positief ingestelde aanvaller met een goed schot, uitstekend op de powerplay en voor de duvel niet bang. De Amerikaan verving gedurende het seizoen Bobby Chaumont wiens contract door Trappers werd ontbonden. Ondertussen heeft Shane zijn schaatsen in de wilgen gehangen, werkt hij als jeugdcoach en verzorgt hij ijshockeykampen.

KYLE & KYLE

Ook Kyle Just, center voor Trappers tijdens het Oberliga seizoen 2015-2016, vulde een tussentijds opgevallen plaats in de Tilburgse hoofdmacht op. Hij verving Steve Mason, die na tien ontmoetingen dankzij een clausule in zijn contract probleemloos naar SC Rapperswil-Jona Lakes (Zwitserland), vertrok. De 27-jarige aanvaller uit Arnprior (Ontario) verruilde deze zomer Duitsland voor Italie en vond onderdak bij Sterzing/Vipiteno, een team dat uitkomt op het hoogste niveau in Italië. Just, vorig seizoen nummer vijf op de topscorerslijst van ERC Sonthofen (Oberliga Süd), is momenteel na de Amerikaan Brandon McNally de meest trefzekere speler voor de ploeg uit Zuid-Tirol. In dertien duels tekende de forward voor 23 punten (14 goals en 9 assists)..

De andere import in het debuutjaar van Trappers in Duitsland was Kyle DeCoste. De sympathieke Canadees tekende na zijn verblijf in Tilburg bij Hannover Scorpions. Zijn prestaties daar (56 punten in 42 wedstrijden) leverde hem een transfer naar Essen op. Ook als Moskito deed de rightwinger het uitstekend, maar Kyle gaf zijn carrière een andere wending. Hij is begonnen als linesman in de American Hockey League (AHL), de een na hoogste competitie in Noord-Amerika.