Terug naar Nieuws

Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers (4-1)

REVANCHE FÜCHSE: TRAPPERS ONDERUIT IN DUISBURG (4-1)

Niet dat Tilburg Trappers een makkie had verwacht in Duisburg. Maar na de 8-2 thuisoverwinning twee dagen eerder kwam de 4-1 nederlaag vrijdag wel onverwacht. Trappers heeft het vanaf het begin lastig tegen Füchse, een team dat op zoek was naar eerherstel en dat vond. En zo leed Trappers voor het eerst dit seizoen een nederlaag in reguliere speeltijd.

De 100 meegereisde Trappers supporters (waaronder mascotte Bucky) zien dat Duisburg aan het begin van de wedstrijd wat grote kansen heeft. Maar het is Trappers in de negende minuut dat het initiatief neemt en op voorsprong komt. Hermens passt van achter de goal van Füchse naar Kevin Bruijsten en die werkt de puck achter goalie Sebastian Staudt. Daarna domineert Trappers. Coach Bo Subr daarover: ‘’We should’ve gotten four or five goals. We were better.’’  Maar die goals vallen niet.

Dat het even duurt voor dat Trappers op stoom is, is trouwens niet verrassend. De Tilburgers zijn niet met een complete selectie naar Duisburg gereisd. Nardo Nagtzaam en Ryan Collier zijn er niet bij. Ze zijn geblesseerd, net als Brock Montgomery, Mickey Bastings, Boet van Gestel en Nick de Ruijter. Dat betekent dat er heel wat van de mannen die er wel zijn wordt gevraagd. Ook van de jonge spelers. Bo Subr: ‘’We played with five under 20’s today. They did what we expect them to do. They did well. But they are also learning. They have to realize that when they’ve done two good shifts they have to go out and do a good third and fourth, and so on.’’ Ze deden het dus goed maar het is toch anders dan wanneer je zes volleerde spelers bij je hebt.

TEGENVALLER

De ploeg van Subr krijgt aan het begin van de tweede periode de eerste tegenvaller van de avond te verwerken. Ninho Hessels is net naar de strafbank gegaan voor tripping als Füchse gelijk maakt. Ricco Ratajczyk verandert een inzet van Diego Hofland van richting en verschalkt Ruud Leeuwesteijn -die verdedigt de Tilburgse goal deze wedstrijd- in de power play.

Tien minuten later neemt Füchse de leiding. André Huebscher is deze keer de doelpuntenmaker. De Duisburgers zijn duidelijk op zoek naar revanche na de 8-2 nederlaag, woensdag in Tilburg. Het is ook echt een ander soort wedstrijd. Woensdag was het nagenoeg eenrichtingsverkeer, vrijdag golft het spel op en neer. Na de 2-1 is Trappers een paar keer dicht bij de gelijkmaker maar de tweede periode eindigt met een stand van 2-1 in het voordeel van Duisburg. In de kleedkamer peppen de mannen van Bo Subr elkaar op. Captain Ivy van den Heuvel: ‘’We riepen: ’Kom op, jongens. We moeten pushen. We moeten pushen, nog twintig minuten.’ ’’

BEKEKEN ZAAK

Gemotiveerd komt Trappers de kleedkamer uit maar na 15 seconden is het 3-1 (goal Pavel Pisarik). ‘’Ja, en dan wordt het een zware wedstrijd’’, zegt de aanvoerder. ‘’Dan krijg je een wedstrijd waarin je alleen maar aan het sleuren bent met z’n allen.’’ Ook coach Bo Subr zag dat zijn team een flinke tik kreeg door die snelle goal. ‘’The 3-1 kinda took the wind out of our sails. We lost the face-off. It was 3-on-3 in the attack and they shot it from the outside. It just went in. That happens sometimes. The energy was gone a bit after that.’’ Binnen vier minuten maakt Sam Verelst er dan ook nog 4-1 van en dan is de zaak bekeken.

Trappers heeft moeite een vuist te maken. Vermoeidheid speelt daarbij een belangrijke rol, zegt Jordy Verkiel na afloop. ‘’Het is de vierde wedstrijd in korte tijd. Als je dan wat langer op het ijs blijft staan, ga je die vermoeidheid wel voelen. Dan moet je de simpele dingen als de puck niet te lang vasthouden, goed de een-op-een battles spelen, met z’n allen verdedigen en aanvallen, dat soort dingen, goed doen. Anders word je afgestraft.’’

EERHERSTEL

En dat wordt Trappers ook. De Tilburgers verliezen, voor het eerst in reguliere speeltijd. Teleurstellend, vindt Jordy Verkiel: ‘’Het is niet leuk om zo te verliezen. Zeker als je woensdag met grote cijfers wint en dan hier komt en verliest. Je weet dat je een keer tegen een nederlaag aan kan lopen. Je kan niet alles winnen. Maar leuk is het niet.’’

Zondag is het Trappers dat op zoek naar eerherstel mag. Dan speelt de ploeg van Bo Subr thuis tegen Preussen Berlin. De ‘puck drop’ is om 15.00 uur. Mogelijk is Nardo Nagtzaam dan weer terug. Na de internationale break, die volgt op de wedstrijd van zondag, hoopt Subr zeker weer over hem te beschikken. Net als over Mickey Bastings, Ryan Collier, Boet van Gestel en Brock Montgomery. Nick de Ruijter staat dan hoogstwaarschijnlijk nog aan de kant.

Samenvatting

Persconferentie

https://www.youtube.com/watch?v=BAyANFkf7z4&t=63s