Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

OPNIEUW PROBEREN UIT TE HALEN TEGEN FÜCHSE DUISBURG

Füchse Duisburg en Tilburg Trappers hebben nog geen 48 uur om bij te komen van de ontmoeting van woensdag (8-2 winst Trappers.) Vrijdag staat wedstrijd twee van de back-to-back-ontmoetingen met Füchse op het programma. Deze keer in Duisburg.

OPMERKELIJKE UITBLINKER

Met een 8-2 uitslag zou je kunnen denken dat de verdediging van Füchse een gatenkaas was. Trappers kwam er vaak en goed door maar goalie Sebastian Staudt stond toch heel wat Tilburgse goals in de weg. Hij redde 32 inzetten van Trappers spelers en was daarmee misschien wel dé uitblinker aan Duisburgse kant.

FÜCHSE DUISBURG

Die prima statistiek ging verloren in de zee van tegengoals. Staudt kreeg er acht om zijn oren tegen Trappers. Zijn ploeg zette daar twee -nette- goals tegenover. Om vrijdag niet weer een oorwassing te krijgen zal de ploeg uit Duisburg iets anders moeten verzinnen. Natuurlijk, voor eigen publiek spelen, is altijd fijn maar dit seizoen is thuis spelen nog niet echt een voordeel geweest. Vijf van de zes home games gingen verloren. Geen statistiek die vertrouwen geeft. Zeker niet als je de koploper op bezoek krijgt.

TILBURG TRAPPERS

Trappers pakte die koppositie dit weekend terug door twee keer te winnen. Naast Füchse werd ook Saale Bulls Halle (5-2) verslagen. Door twee goals en drie assists dit weekend klom Danny Stempher in de ranglijst van meest succesvolle spelers. Hij staat met 28 punten derde in het klassement. Achter Björn Bombis en Patrick Schmid (beiden van Hannover Scorpions) die met 31 punten gedeeld eerste staan. Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam staan trouwens respectievelijk zesde en zevende in dat klassement.

ZIEKENBOEG WEER UITGEBREID

Nardo Nagtzaam zal na vrijdag in ieder geval niet gestegen zijn in het klassement. Hij raakte geblesseerd en doet niet mee vrijdag tegen Füchse in Duisburg. Ryan Collier moet de wedstrijd misschien ook aan zich voorbij laten gaan. Vrijdag wordt bekeken of hij kan meedoen. Nick de Ruijter, Brock Montgomery en Mickey Bastings zijn er ook niet, die zijn nog altijd geblesseerd.