Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg (8-2)

Trappers nog clement voor uiterst mager Duisburg

Tilburg Trappers heeft zonder problemen gewonnen van Duisburg Füchse. Het klassenverschil was woensdagavond fnuikend voor de zwalkende formatie van coach Reemt Pyka die met de 8-2 nederlaag nog genadig wegkwam.

Nog twee duels (Duisburg uit en Berlijn thuis) scheiden Tilburg Trappers van een week verplichte rust. Het moet wel heel raar lopen, wil de formatie van coach Bo Subr niet als lijstaanvoerder de internationale break ingaan. De drievoudig Oberliga kampioen koestert een voorsprong van vier punten op naaste achtervolger Hannover Scorpions. Daarnaast gloort de terugkeer van Mickey Bastings en Brock Montgomery na de welverdiende rustpauze.

DUISBURGSE MALAISE

Was Tilburg Trappers nu zo goed of was zijn uitdager Duisburg Füchse nu zo zwak? Volgens Sam Verelst luidde het antwoord twee keer ‘ja’. ‘We hadden geen kans deze wedstrijd winnend af te sluiten. Tilburg was enorm puckzeker, sterk in de duels en maakte de kansen feilloos af. Aan de andere kant gaven we de doelpunten ook wel erg makkelijk weg.’

Voor de winger was de ontmoeting in het nagenoeg uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor pas zijn derde duel dit seizoen. Desondanks onttrok Verelst zich als één van de weinige zwartroden aan de Duisburgse malaise. ‘Het is een ploegprestatie. Met 8-2 van Tilburg verliezen is gewoon niet goed. Mijn goal en assist veranderen daar niets aan. Om resultaat te halen, moet iedereen een betere prestatie leveren’, aldus de Duitse Belg na afloop.

Hij keek kort vooruit naar vrijdag als Trappers op bezoek komt in de Kenston Arena. ‘Hopelijk kunnen we onze fans meer bieden dan dat we vanavond hebben gedaan. Aan hun steun lag het zeker niet.’ Verelst vervolgt: ‘Voor het zelfvertrouwen zou het prettig zijn geweest wanneer we een mindere opponent zouden treffen. Tilburg is erg sterk op dit moment. Dat komt ook omdat ze al drie jaar in nagenoeg dezelfde samenstelling spelen. Dat zie je terug op het ijs. Ze worden elk jaar sterker en weten elkaar blindelings te vinden.’

DIRIGENT

Aan mooie momenten geen gebrek in de openingsperiode. De doelpunten vielen als de bomen hun bladeren laten vallen in de herfst. De gasten, gesteund door een vol en uiterst sfeervol uitvak, werden bij tijd en wijlen van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. Enkel tijdens overtal kwamen ‘de Vossen’ gevaarlijk in de buurt van het doel van Trappers goalie Ian Meierdres..

Trappers swingde vanaf de openingsface-off en het was vaak Reno de Hondt die als een dirigent het ritme aangaf. De 23-jarige center, die in de lijn met Danny Stempher en Jordy Verkiel momenteel als winger acteert, scoorde zelf tweemaal en bereidde ook nog de 5-1 van Ryan Collier voor. ‘Ik voelde me goed vanavond. Dan is het heerlijk wanneer je zo beloond wordt.’

VEERTIENDE VOOR STEMPHER

Ook in de beginfase van het tweede bedrijf hield de stormloop van de manschappen van Bo Subr op het doel van Füchse goalie Sebastian Staudt aan. Toch waren het de gasten die als eerste scoorden in het middenstuk. Steven Deeg frommelde het bevroren rubber van dichtbij achter Ian Meierdres (5-2). Nog voor de tweede dweil sloeg de koploper in de Oberliga via Ivy van den Heuvel en Danny Stempher twee nieuwe bressen in de broze Duitse defensie.

Het veertiende doelpunt van de Zoetermeerse center kwam voor het grootste deel echter op het conto van Reno de Hondt. ‘Danny (Stempher) won de face-off en ik schaats buitenom die verdedigers van hun heen. Volgens mij dachten zij dat ik zou gaan schieten, maar ik trek hem terug. Over twee sticks heen pass ik hem naar Danny die hem in een tijd snoeihard achter hun keeper veegt. Dat was echt genieten’, haalde De Hondt de zevende Tilburgse treffer nog eens terug in zijn herinnering.

NACHTKAARS

In de slotperiode leek de tweestrijd als een nachtkaars uit te gaan. Trappers leek krachten te willen sparen, terwijl de gasten aanvallende stootkracht, raffinement en kracht ontbeerden. En bij de spaarzame Duisburger kansen kon Tilburg, zoals zo vaak dit seizoen, rekenen op zijn sluitpost Ian Meierdres. Het slotakkoord werd verzorgd door Ivy van den Heuvel die het eindstation was van een vlotlopende combinatie met Giovanni Vogelaar en Kevin Bruijsten.

Was Tilburg Trappers nu zo goed of was zijn uitdager Duisburg Füchse nu zo zwak? ‘Wij waren heel goed vanavond. Laten we het daar maar op houden’, lachte Reno de Hondt zijn tanden bloot. ‘We hebben vanavond een hele goede wedstrijd laten zien. Wanneer we spelen zoals we kunnen spelen dan valt er voor niemand hier iets te halen.’

Man of the Match
Danny Stempher (Foto Brigitte Jansen)
Klik hier voor de samenvatting