Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg

Back to back tegen Duisburg

Drie dagen na het 2-5 winst in en tegen Halle vervolgt Tilburg Trappers de strijd om de kopposities in de Oberliga Nord. Duisburg Füchse is de komende drie dagen twee maal de tegenstander voor de ploeg van coach Bo Subr

Woensdagavond is het weer zover, Tilburg versus Duisburg. Een vergelijking met duels als Ajax – Feyenoord, Barcelona – Real Madrid en Rangers – Celtic gaat te ver. Trappers tegen Füchse heeft niks met diepgewortelde aversie, religie, geld of onafhankelijkheid te maken. Zomaar één van de 48 wedstrijden dan? Nee, want het uitvak is met ongeveer 250 fans uit Duisburg nagenoeg uitverkocht.

VLOEK KENSTON ARENA

In een eenzijdige topper (2-5) rekende Tilburg Trappers op vrijdag 12 januari 2018 eindelijk af met ‘de vloek van de Kenston Arena’. Nog niet eerder won de tweevoudig Oberliga Meister in competitieverband een duel in de thuishaven van Füchse Duisburg. Vijf maal vond de formatie van coach Bo Subr zijn Waterloo in de vijfde grootste stad van de deelstaat Noordrein-Westfalen. De doelcijfers (22-8) onderstreepten de suprematie van de thuisclub.

Waar de thuisploeg een valse start van de derde onderlinge confrontatie tussen Duisburg en Tilburg beleefde, schoot Trappers juist als een raket uit de startblokken. Negen schoten in de eerste vijf minuten illustreerden de dadendrang van de ploeg uit de Kruikenstad. Op twee inzetten (van Mitch Bruijsten en Parker Bowles) moest Füchse doelman Edi Renkewitz  het antwoord schuldig blijven. Tilburg reeg de kansen aaneen. Toch duurde het relatief lang voor de verlossende 0-3 in het netje lag. Danny Stempher was het eindstation van een prima Trappers aanval en vanaf daar keek Tilburg niet meer om.

OP EN AF

De prestatiecurve van ‘de Vossen’ is uiterst grillig te noemen. Zo verloor men drie van de eerste vier duels. Van de daaropvolgende acht wedstrijden werden er vijf in winst omgezet. Het duel vrijdagavond tegen Hannover Scorpions in de hus de Groot Eisarena was exemplarisch voor het seizoen van de Mannschaft van coach Reemt Pyka. Goede fases werden afgewisseld met zwakke periodes. Na 40 minuten keek Duisburg tegen een 8-2 achterstand aan en dreigde een oorwassing. Uiteindelijk werd het 9-4 voor de huidige nummer 4 in de Oberliga Nord.

Twee dagen later tapten die Füchse in eigen huis tegen Hamburg Crocodiles uit een ander vaatje. Dankzij de periodestanden 2-0, 3-0 en 0-0 mocht Duisburg Torwart Sebastian Staudt zijn eerste shutout van het seizoen vieren. Opsteker voor Reemt Pyka was het eerste competitiedoelpunt van Sam Verelst. De Belg miste de eerste 10 wedstrijden vanwege een blessure. ‘We hebben gespeeld zoals ik verwacht had’, verklaarde de Duisburgse oefenmeester na afloop. ‘Het team en met name mijn keeper hebben het perfecte antwoord gegeven na het collectieve falen van vrijdagavond.’

WIE STOPT PAVEL PISARIK?

Pavel Pisarik is een ware plaaggeest voor elke verdediging in de Oberliga. In 12 duels scoorde hij dertien maal en gaf hij zeven keer de beslissende pass. In zes van zijn dertien treffers betekende het tevens het openingsdoelpunt van de Füchse. De 25-jarige Tsjech kreeg zijn ijshockeyopleiding bij HC Litvinov. Vorig jaar maakt de aanvaller de overstap vanuit het Franse Straatsburg naar Noordrijn-Westfalen.

Helaas voor de zwartrode formatie kwam Pisarik maar vijf duels in actie. Bij een ongelukkige val op de training liep hij een breuk in het scheepsbotje van zijn linkerpols op. De behandeling van deze blessure is tijdrovend. Na een volledige rustpauze van drie maanden wacht een even zo lange revalidatieperiode waardoor er vroegtijdig een einde kwam aan de ijshockeyjaargang 2017-2018 voor de 1.89’ lange en 85 kilo zware forward.

GEEN REGULIER VERLIES

Tilburg is de enige ploeg in de Oberliga die nog geen duel verloor in de reguliere speeltijd. De manschappen van coach Subr gingen wel tweemaal in de extra tijd ten onder en daarnaast versloeg Hannover Scorpions Trappers na penaltyshots. Ook zondagavond in Halle kwam men na zestig minuten ongeschonden uit de strijd. Na een doelpuntloze eerste periode was het Nardo Nagtzaam die zwak uitverdedigen in de Duitse defensie afstrafte. Nog voor de tweede dweil verdubbelde Jordy Verkiel op aangeven van Danny Stempher de voorsprong.

Aan het begin van de slotperiode dachten de gasten even aan een comeback, maar via goals van Giovanni Vogelaar (slapshot vanaf blauwe lijn) en Jonne de Bonth (met man meer op het ijs) werd de hoop van Halle snel de kop in gedrukt. In de slotfase legden Nathan Robinson en Jordy van Oorschot (empty net) de 2-5 eindcijfers vast.

ZIEKENBOEG

De ziekenboeg in Tilburg loopt langzaam leeg. Vrijdagavond in het thuisduel tegen Moskitos Essen keerden Alexey Loginov en Kevin Bruijsten terug in de line-up. Voor Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter komt de ontmoeting met Duisburg nog te vroeg. Uiteraard is de zondag nog geschorste Ivy van den Heuvel ook weer van de partij. Bij de gasten is iedereen fit.