Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. ECC Preussen Berlin

Revanche na mistpartij kan ‘die Meister’ Trappers weer aan top brengen

Vanavond wordt de door laaghangende mist gestaakte wedstrijd tegen ECC Preussen Berlin van 29 september overgespeeld in IJssportcentrum Stappegoor. Nadat Trappers gisteren nog nummer veertien en dus het laagst genoteerde team EC Harzer Falken versloeg thuis, kunnen ze nu door van Preussen Berlin te winnen (dat overigens slechts één plaats boven Harzer Falken staat), in de competitie stijgen van de vierde plek naar een (gedeelde) eerste: die Meister wieder zurück am top!

ECC Preussen Berlin

Zoals gezegd staat de ploeg van de Canadese coach David Haas op de een-na-laatste plaats in de competitie. Van de zeven wedstrijden die Preussen gespeeld heeft, hebben ze er slechts eentje kunnen winnen: thuis tegen Hannover Indians (4-2). Gisteren speelden ze thuis tegen Moskitos Essen en verloren ze met 1-5, waarbij ze zelfs twee shorthanded goals tegen kregen in enkele minuten tijd. Kan Tilburg Trappers vanavond de moraal van de Duitsers nog verder breken? De hoogst genoteerde spelers zijn Daniel Volynec, Josh Rabbani en Jakub Rumpel met ieder zes punten op hun naam.

Tilburg Trappers

Als je dan kijkt naar de spelers van Trappers, dan zijn het Kevin Bruijsten, Brock Montgomery en Nardo Nagtzaam die de top drie vormen qua punten: elk met 11 punten op hun naam. Gisteravond scoorde Bruijsten nog drie goals en Montgomery twee tegen EC Harzer Falken. Door het ontbreken van de geblesseerde Mitch Bruijsten zal er vanavond misschien opnieuw ruimte zijn voor speeltijd voor jonge jongens als Floris van Elten, Evo Suurhof en Jasper Nordemann, die gisteren ook al ijstijd kregen van coach Bo Subr.

Game day

Het zou mooi zijn als de Tilburgers vanavond winnen in eigen huis: dan komen ze op een gedeelde eerste plek te staan met Füchse Duisburg. Dat moet komende zondag uit spelen tegen Rostock Piranhas, waar ze gisteravond thuis maar nipt van wonnen met 5 tegen 4.
Het is al vaker gezegd, maar toch is het goed dat Tilburg Trappers dit drukke weekend met maar liefst drie wedstrijden, spelen tegen wat minder hoog genoteerde tegenstanders. Hierdoor zal de druk wellicht minder hoog zijn en de tijd tot herstel na de wedstrijd voldoende.