Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Harzer Falken (7-1)

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Kevin Bruijsten maakt het verschil tegen pover Harzer Falken

Tilburg Trappers is het extreem drukke weekend goed begonnen. In de eerste van drie duels zette de tweevoudig Oberliga kampioen kinderlijk eenvoudig rode lantaarndrager Harzer Falken opzij. Het werd 7-1 voor de formatie van coach Bo Subr.

Hij is niet de fijnbesnaarde stylist zoals zijn broer Mitch, Nardo Nagtzaam of Parker Bowles. Hij ontbeert de techniek van de vierkante meter of de solo. Maar het Torinstinct van Kevin Bruijsten is van een speciale soort. De cijfers spreken voor zich: 6 duels gespeeld, 7 goals en 4 assists. ‘Ik wil het eindstation van een aanval zijn, maar alleen kan ik het niet. Ik ben juist een speler die andere jongens nodig heeft. In het neutrale vak hoef ik de puck niet zo nodig te hebben. Van daaruit kun je immers niet scoren’, lachte de rightwinger na afloop zijn tanden bloot.

De kick om het net te laten bollen, heeft hij al van kleins af aan. ‘Met dank aan Alex Andjelic en mijn vader (Jan Bruijsten, oud doelman van onder andere Nijmegen en Rotterdam). Alex dreef me elke training weer tot het uiterste, terwijl mijn vader vroeger goalie trainingen gaf. Samen met Mitch mocht ik dan eindeloos schieten op die keepers. Dat heeftzeker zijn vruchten afgeworpen want door al die jaren heen weet ik wel hoe goalies staan en dergelijke.’

Bij afwezigheid van zijn geblesseerde broer nam de oudste Bruijsten de honneurs vakkundig waar. Zijn eerste twee schoten op het vijandelijke doel waren direct raak. Hij ontdeed het duel tegen Harzer Falken daarmee al vroeg van alle spanning. ‘Van een tweestrijd was geen sprake. Toch kun je ook uit een dergelijk duel positieve punten halen. Zo hebben jonge jongens als Floris (van Elten), Evo (Suurhof) en Jasper (Nordemann) ijstijd gekregen en kunnen proeven van het Oberliga niveau’, aldus Bruijsten, die in zestien shifts ruim 15 minuten op het ijs stond.

Ondanks zijn 30 jaar is Kevin nog eerzuchtig genoeg. ‘Persoonlijk wil ik een doelpunt per wedstrijd maken, maar nog veel belangrijker is ons teamdoel, namelijk voor de derde maal op rij het Oberliga kampioenschap binnenhalen.’ Dat hij dit voor het eerst samen met zijn twee jaar jongere broer kan doen, is voor Kevin de kers op de taart. ‘Het is dé reden waarom ik nu in Tilburg speel. Het is toch uniek om samen met je broer op het hoogst haalbare niveau in Nederland te kunnen spelen. Hopelijk is Mitch weer snel van de partij.’

Man of the Match
Kevin Bruijsten (Foto: Brigitte Jansen)
Samenvatting door i13 Media