Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. EC Harzer Falken

Trappers trapt druk weekend af tegen Falken

De ijshockeyers van Tilburg Trappers mogen zich opmaken voor een extreem druk weekeinde. Vrijdag trapt men af tegen Harzer Falken, terwijl een dag later de gestaakte mistwedstrijd tegen ECC Preussen Berlin wordt ingehaald. Zondag sluit men af met een uitbeurt in Braunlage.

Onderlinge serie

Beide ploegen deelden vorig seizoen de punten. In de eerste editie toonde Trappers zich bijzonder vrijgevig. De Falken wonnen dankzij een doelpunt van Ryan McGrath (16 seconden voor tijd) met 2-1. De return in Tilburg werd een eclatante 10-2 overwinning voor de tweevoudig Oberliga Meister.

Opvallend feit

In het kleine stadje Braunlage (4600 inwoners) neemt ijshockey sinds 1984 een prominente plaats in. Wat begon als EC Braunlage groeide via Braunlager EHC/Harz, Braunlager SC/Harz, ESC Harzer Wolfe uit tot de huidige EC Harzer Falken. De ploeg uit de deelstaat Nedersaksen is altijd actief geweest op het derde niveau in Duitsland.

Trappers

In een troosteloze ambiance (365 toeschouwers) boekte Tilburg zondagmiddag in Erfurt een regelmatige 3-6 overwinning op de Black Dragons.

De thuisclub verdedigde stug tegen de formatie van coach Bo Subr. Verder braken de vele tijdstraffen het ritme van de Tilburgers. De thuisploeg mocht zelfs even aan een stuntje denken toen veteraan Carsten Gosdeck met een man meer de 2-2 op het scorebord bracht.
Een korte, maar zeer effectieve Tilburgse tempoversnelling aan het einde van de tweede periode met als resultaat drie doelpunten (Brock Montgomery 2x en Kevin Bruijsten) zorgde uiteindelijk voor een comfortabele voorsprong die in het slotstuk niet meer in gevaar kwam.

Falken

Hoewel de ijshockeyjaargang 2017-2018 vrijdag pas zesentwintig dagen oud is, was het erg onrustig rond de equipe uit Braunlage. Zo pakten de Canadees Sammy Banga, Florian Böhm en assistent-coach Tomas Martinec al snel hun biezen. Na de beschamende 8-3 verliespartij in en tegen Rostock voegde hoofdcoach Norbert Pascha zich maandag bij het trio. De 36-jarige oefenmeester zag de wanprestatie als een motie van wantrouwen aan zijn adres.

Who’s Hot

Nardo Nagtzaam bezet de gedeelde achtste plaats op de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord. De aanvaller liet de supporters van de ploeg uit de Kruikenstad tweemaal van hun stoel opveren en stelde negen ploeggenoten in staat een doelpunt te maken. Artjom Kostyrev is de gevierde man bij de Falken. De geneutraliseerde Rus is goed voor 5 punten (3 goals en 2 assists).

Statistiek

Brock Montgomery heeft 9 punten (5 goals en 4 assists) in de laatste drie ontmoetingen met Timmendorf, Duisburg en Erfurt. Met 10 powerplaygoals uit 26 pogingen kan Trappers het beste powerplaypercentage (38,5%) in de Oberliga Nord overleggen. Hannover Scorpions bezit hetzelfde percentage, maar moest één shorthanded goal incasseren. Opponent Harzer Falken scoorde twee doelpunten uit 18 pogingen (11,1%)