Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ECC Preussen Berlin (4-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

Trappers neemt de leiding in de Oberliga-Nord

In een bomvol IJssportcentrum Stappegoor wist Tilburg Trappers vanavond opnieuw te winnen. Ditmaal was het ECC Preussen Berlin dat het onderspit delfde tegen de verdedigende kampioenen. Het mooie is dat Trappers na deze overwinning ook weer op de eerste plek komt te staan in de tussenstand van de competitie.

Ondanks dat ECC Preussen Berlin op papier geen sterke tegenstander leek te zijn, bleef de stand op het scorebord in de eerste periode op nul. Tilburg nam wel meteen het initiatief en zette de Duitsers gelijk onder druk met kansen van Van de Heuvel, Montgomery en Van Gestel in de eerste tien minuten. Preussen Berlin’s goalie Lücke wist de puck echter uit de goal te houden.  Parker Bowles: “It was a bit slow in the beginning, but we knew that it would come in time if we just kept doing the right things.”

In de veertiende minuut van de tweede periode viel dan eindelijk het eerste doelpunt. Ivy van de Heuvel wist de puck in het net te schieten. “We were rewarded!” aldus Bowles. Stappegoor leek ook opgelucht adem te halen en het publiek kon stoppen met billenknijpen. Het was Parker Bowles die een minuut later al de 2-0 wist te maken. “It was nice to see that one go in! Happy with that! Sometimes the goals come in bunches, Ivy set us off and the flood gates than kind of opened and we go a couple of more goals in.”

Waar in de eerste periode de passes nog regelmatig vastliepen op Duitse sticks, wisten Trappers elkaar steeds beter te vinden aan het einde van de tweede periode. De derde periode begon met de geruststellende voorsprong 2-0, toch bleven de Duitsers bij vlagen nog gevaarlijk. Brian Bölke ontsnapte even aan de Tilburgse verdediging en verrastte Ian Meierdres in de derde minuut van de laatste periode met de 2-1. Bowles: “We knew they weren’t gonna give up, so we decided to keep doing what we were doing.”

Na de 2-1 voerde Trappers de druk nog wat meer op wat resulteerde in maar liefst twee doelpunten in de zesde minuut van eerst Giovanni Vogelaar en daarna opnieuw Parker Bowles. “We got another win tonight, so that’s two in a row, We’re looking foward to tomorrow and get another three points. Quite a busy weekend, but it’s fun and we’re looking forward to get another win under our belts.”