Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: EC Harzer Falken vs. Tilburg Trappers

Trappers op jacht naar derde overwinning op rij dit weekend

Vrijdag speelde Trappers thuis nog tegen EC Harzer Falken. De ploeg uit het pittoreske Braunlage verloor met 7-1. Harzer Falken staat al enige tijd onderaan de ranglijst, de verwachting is dan ook niet dat de wedstrijd van vanavond een eerste overwinning zal opleveren voor de Duitsers.

Harzer Falken

Het is al lange tijd onrustig in Braunlage, met het vertrek van enkele prominente spelers, de assistent-coach en een week later de coach zelf. Desondanks speelt de ploeg door, wat dat betreft is er zeker van doorzettingsvermogen te spreken. Afgelopen vrijdag wist Thomas Schmid nog te scoren tegen Trappers. De verdediger scoorde in totaal deze competitie tot nu toe samen met forward Artjom Kostyrev de meeste doelpunten voor hun ploeg, drie stuks de man.

Tilburg Trappers

Ondanks dat het de derde dag op rij is voor het Tilburgse team, hebben de jongens er weer zin in: “It’s fun!” zei Parker Bowles hier gisteren nog over. Dat het leuk spelen is na zes overwinningen op rij (alleen de eerste wedstrijd tegen Hannover Scorpions uit verloor Trappers), is niet verrassend. De zeer waarschijnlijke overwinning is er dan ook eentje om naar uit te kijken. Parker Bowles staat na de twee goals van gisteren ook samen met Nardo Nagtzaam genoteerd als de speler met de meeste punten van Tilburg Trappers. Op de lijst van topscores van de Oberliga Nord, delen de twee Trappers de negende plek samen met Danny Albrecht van Herner EV.

Game day

Trappers staat nu op gedeelde eerste plek met Füchse Duisburg. Duisburg moet vanavond om 19 uur uit spelen tegen de nummer negen Rostock Piranhas. De vraag is dus of Tilburg de nummer één positie kan behouden en of Duisburg van die eerste plek verstoten kan worden. Want zeg nu zelf: alleen aan top is toch beter dan een gedeelde eerste plaats.