Terug naar Nieuws

EC Harzer Falken vs. Tilburg Trappers (1-4)

Trappers rondt negen puntenweekend succesvol af in Braunlage

Het duurde zondagavond niet lang voor Tilburg Trappers op voorsprong kwam in Braunlage tegen EC Harzer Falken. Al in de tweede minuut scoorde Reno de Hondt, ondanks een bont en blauw gezicht na de high stick die hij zaterdag tegen zijn wenkbrauw kreeg, de 1-0. Dat beloofde veel goeds voor de derde wedstrijd op rij voor Tilburg Trappers.

Vrijdag troffen Harzer Falken en Tilburg elkaar al in Tilburg, ook toen werd er al vroeg in de wedstrijd gescoord. De Tilburgers wonnen thuis met 7-1 van Harzer Falken. Ondanks de mindere tegenstander, was het toch enigszins de vraag of drie dagen wedstrijd spelen niet van invloed zou zijn op de spelkwaliteiten van Trappers. Gelukkig was dit niet het geval; vlak voor het einde van de eerste periode scoorde Kevin Bruijsten de 2-0.

In de tweede periode weet Harzer Falken toch Ruud Leeuwestein te passeren: Erik Pipp scoort de 1-2. De hoop van de Duitsers om nog een gelijkmaker te kunnen scoren, wordt echter in de derde periode de grond in geslapen door opnieuw Reno de Hondt. En uiteindelijk maakt Mickey Bastings het af door in de laatste minuut de 1-4 te scoren.

Drie dagen achter elkaar speelden Tilburg Trappers tegen EC Harzer Falken, ECC Preussen Berlin en opnieuw EC Harzer Falken. En drie dagen achter elkaar wonnen de Tilburgers! De negen punten zijn binnen, Tilburg staat bovenaan in de ranglijst. Een mooie uitgangspositie voor het vervolg van de competitie: aankomende vrijdag speelt Trappers uit tegen Herner EV (nummer vijf in de ranglijst) en zondag thuis tegen de nummer twee EXA Icefighters Leipzig. Bring it on!