Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. EC Harzer Falken

TRAPPERS MET VERTROUWEN NAAR EERSTE THUISWEDSTRIJD

Vlak na de 6-3-winst in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen TecArt BlackDragons, was de blik van Tilburg Trappers al weer gericht op zondag. Dan is Harzer Falken in het IJssportcentrum in Tilburg de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Harzer zal na de met 8-4 verloren wedstrijd op zoek zijn naar eerherstel maar dat wordt lastig.

KEVIN BRUIJSTEN

Vorig seizoen won Trappers beide duels met Harzer Falken. De Tilburgers maakten 11 doelpunten, de formatie uit Harz wist maar twee keer te scoren. Kevin Bruijsten was de opvallendste speler. Met vier goals en twee assists drukte hij positief zijn stempel op de twee ontmoetingen.

HARZER FALKEN

Harzer Falken is dus gewaarschuwd. De duels met Tilburg pakken vaak niet zo goed uit voor de ploeg. Bovendien verloor Harzer de eerste wedstrijd van dit seizoen met 4-8. Opvallend was dat de helft van de goals in een power playsituatie viel. Vier keer scoorde het team dat in overtal was. Vervelend voor Harzer was dat het twee short handed goals tegen kreeg.

TILBURG TRAPPERS

Daar liggen de kansen voor Trappers. Maar het is ook oppassen geblazen in de power play tegen. TecArt BlackDragons maakte vrijdag twee doelpunten in overtalsituaties. Maar op papier zou Trappers van Harzer Falken moeten kunnen winnen. De ploeg heeft er alle vertrouwen in. Zoals Danny Stempher over de tegenstander zei: ‘ We mogen ze niet onderschatten. Wanneer we vanaf de eerste seconde bij de les zijn, kan het niet misgaan.’

VERTROUWEN

Coach Bo Subr zal zijn mannen ongetwijfeld op scherp zetten. Iedere wedstrijd moet beter dan de vorige. Vorige wedstrijd was het af en toe slordig aan Tilburgse zijde, dat moet er uit. Maar de rest van het spel en de zes goals van vrijdag zullen Trappers vertrouwen geven voor de clash met Harzer Falken, zondag om 15.00 uur in het IJssportcentrum.

SELECTIE UPDATE (BLESSURES)

Zowel Mickey Bastings, Brock Montgomery als Nick de Ruiter zijn zondagmiddag vanwege blessures niet beschikbaar. Tijn Jacobs en Delany Hessels vullen de open gevallen plaatsen wederom op.