Terug naar Nieuws

TecArt BlackDragons vs. Tilburg Trappers (3-6)

Trappers begint seizoen met 3-6 overwinning

Tilburg Trappers is zijn vierde Oberliga seizoen met een zege gestart. In Erfurt werden de plaatselijke Black Dragons met 3-6 aan de zegekar gebonden.

Een spontane klapband op anderhalf uur rijden van Erfurt leek roet in het eten te gooien voor de busreis naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen. De oplossing werd echter snel gevonden en uiteindelijk kwam de selectie rond de klok van half zes aan in de Erfurter Kartoffelhalle. ‘Het gebeurde vlak voor onze eetstop’, vertelt Danny Stempher. ‘Terwijl wij onze maaltijd nuttigden, hebben de buschauffeurs snel en vakkundig de band gewisseld. We liepen daardoor nagenoeg geen vertraging op.’

STERK BEGIN

Vooraf werd het nodige improvisatietalent van coach Bo Subr gevraagd. Mickey Bastings, Nick de Ruijter en Brock Montgomery waren allen onvoldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen. De Tsjechische oefenmeester begon daarom met dezelfde vier lijnen als zondag in Herne: de gebroeders Bruijsten samen met Nardo Nagtzaam: Max Hermens tussen captain Ivy van den Heuvel en Reno de Hondt, terwijl de derde aanvalslijn bestond uit Jonne de Bonth, Danny Stempher en Jordy Verkiel. Talenten voor de toekomst Wouter Sars, Delany Hessels en Tijn Jacobs vormden het vierde trio.

Trappers begon sterk aan het duel met de nummer 10 van vorig seizoen in de Oberliga Nord. Met één van zijn befaamde afstandsschoten tekende Giovanni Vogelaar na acht minuten voor het eerste Tilburgse doelpunt van deze ijshockeyjaargang. Gaandeweg de periode werd het spel van de drievoudig Oberliga kampioen echter onzorgvuldiger. Danny Stempher: ‘Met vlagen speelden we ons eigen spel. Op die momenten had Erfurt niets te vertellen. Helaas waren er ook fases waarin we slordig waren.’

BILLENKNIJPEN

Een voorbeeld hiervan was de 1-1 van Reto Schüpping. ‘Als aanvallers lieten we daar Ian (Meierdres) en onze verdedigers lelijk in de steek’, keek Stempher schuldbewust terug. ‘We wisselden te laat en toen viel er ook nog niemand waardoor zij een overtalsituatie kregen die ze netjes afmaakten.’ Een Tilburgse tempoversnelling met twee goals (Ivy van den Heuvel en Nardo Nagtzaam) binnen veertig seconden zorgde voor een 1-3 tussenstand na veertig minuten.

Voor Trappers werd het in het slotstuk zelf nog even billen knijpen. Ian Meierdres vond referee Robert Ruhnau niet aan zijn zijde bij een inzet van Michal Vazan. De Tilburgse goalie leek het schot voor de lijn te stoppen, maar de wisselvallig leidende arbiter was een andere mening toegedaan. Dichterbij kwam de thuisploeg niet. Sterker nog, via twee keer Jordy Verkiel en Mitch Bruijsten liep Trappers uit naar 2-6. In de slotminuut legde Marcel Weise de eindstand vast.

TEVREDEN GEVOEL

Waar de formatie van coach Bo Subr vorig seizoen in het openingsduel tegen Hannover Scorpions nog kopje onder ging, aanvaarde men nu met een driepunter de reis terug naar de Kruikenstad. ‘Over het resultaat kunnen we tevreden zijn. Ons spel en vooral het benutten van de kansen moet en kan echter veel beter’, aldus de centrumaanvaller na afloop.

Zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) wacht in IJssportcentrum Stappegoor de confrontatie met Harzer Falken dat vrijdagavond met 4-8 moest buigen voor Hannover Scorpions. ‘We zijn overduidelijk favoriet, maar mogen ze niet onderschatten’, keek Stempher al even vooruit. ‘Wanneer we vanaf de eerste seconde bij de les zijn, kan het niet misgaan.’

Samenvatting