Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: TecArt BlackDragons vs. Tilburg Trappers

Tilburg maakt zich op voor zevende ontmoeting met Erfurt

Nu de oefencampagne voorbij is, wacht voor de manschappen van de coaches Bo Subr en Josh Mizerek het echte werk. Met als doelstelling de vierde Oberliga titel op rij. TecArt Black Dragons moet het eerste slachtoffer worden van de Tilburgse dadendrang.

HISTORIE

IJshockey in Erfurt kent een lange historie. In de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw werd de snelste teamsport ter wereld al beoefend in de stad gelegen in de voormalige DDR. Vanwege politieke onenigheid werd de sport vanaf 1970 tot 1990 in de ban gedaan. Binnen de club, sinds 2010 in de Oberliga actief, wordt zeer veel waarde toegekend aan de jeugdopleiding.

BALANS

Ontmoeting nummer zeven tussen de regerend Oberliga kampioen en Erfurt. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dat is voor de gasten uit het noordoosten van Duitsland maar goed ook want de balans slaat overduidelijk uit in Tilburgs voordeel. Trappers won vijf van de zes gespeelde ontmoetingen. Enkel op vrijdag 18 november 2016 pakte Tilburg niet de volle winst (4-3 nederlaag). De doelcijfers (32 vóór en slechts 16 tegen) onderstrepen de Tilburgse suprematie.

SELECTIE

Qua samenstelling van de selectie veranderde er niet veel in de hoofdstad van de deelstaat Thüringen. De nieuwe coach Fred Carroll heeft als imports de beschikking over Robin Sochan en Michal Vazam. Eerstgenoemde speelde in de ijshockeyjaargang 2011-2012 voor HYS The Hague. De 41-jarige Canadese verdediger, geboren in Abbotsford (British Columbia), gaat zijn vierde seizoen in Erfurt in. De Slowaakse rightwinger Michal Vazan was vorig jaar de topscorer in Erfurt met 36 goals en 68 punten.

Nieuw bij de nummer 10 van vorig seizoen zijn verder goalie Philip Lehr (afkomstig van Füchse Duisburg), de zeer ervaren Tsjechische verdediger Jakub Körner (EHC Freiburg (DEL2), en het trio aanvallers Christoph Ziolkowski, Tom Fiedler (beiden verruilden Essen voor Erfurt) en Maurice Keil. De 21-jarige forward verdedigde afgelopen jaar nog de kleuren van Eispiraten Crimmitschau (DEL2) waar hij tekende voor een goal en vier assists in 46 wedstrijden.

PRESEASON

In de voorbereiding kwamen de Black Dragons vier maal in actie. Men won twee keer van de opponent van Tilburg komende zondag, Harzer Falken. Het werd 2-5 in Braunlage en 5-1 in eigen huis. Naast de dubbele winst was er ook twee maal een nederlaag voor de formatie van coach Fred Carroll. Dresdner Eislöwen was met 2-5 te sterk en Blue Devils Weiden stapte eveneens met een 2-5 zege van het ijs. Kind van de club, Enrico Manske was met drie treffers clubtopscorer in de aanloop naar het nieuwe Oberliga seizoen.

TRAPPERS

De prestatiecurve van de drievoudig Oberliga kampioen was grillig tijdens de oefencampagne. Na verliespartijen tegen Bietigheim (2x), Esbjerg, Krefeld en Düsseldorf sloot het team de voorbereiding af met tweemaal winst tegen Herner EV. Succestrainer Bo Subr is dan ook positief over het komende seizoen: ‘I believe that this team, when everybody’s healthy, is a team that can play good hockey. We just have to tweak some things a bit more and work on our consistency.’