Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Harzer Falken (10-0)

TRAPPERS MET TIENKLAPPER LANGS HARZER FALKEN

Trappers heeft flink uitgehaald in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van Bo Subr maakte er tien tegen EC Harzer Falken en -minstens zo mooi- kreeg geen goals tegen. Harzer Falken werd van te voren dan wel gezien als een wat zwakkere opponent, Trappers moest het zondag opnieuw doen zonder Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter. Maar ook zonder de drie routiniers had Trappers geen kind aan Harzer Falken,

In de eerste paar minuten van de wedstrijd gebeurt er niet zoveel. Aan Tilburgse kant is het af en toe wat slordig maar er worden wel kansen gecreëerd. Verschillende keren is goalie Fabian Hönkhaus een sta-in-de-weg. Tot de elfde minuut als Vogelaar wel weet te scoren. Hij krijgt de puck van Nardo Nagtzaam en veegt ‘em -zoals we dat van hem kennen- snoeihard binnen.

OLD RULES

De ban lijkt gebroken maar dan gebeurt er iets dat de hele wedstrijd op zijn kop kan zetten. Boet van Gestel schaatst hard tegen Zach Josepher op. Volgens de scheidsrechters is het een check to the head. Coach Bo Subr wil het nog even terugzien. ‘Back in the day, in the old rules, it would’ve been a clean hit. Now, with the new rules, it’s a penalty, I guess. I don’t know if the primary contact was the head. The call was made and we can’t change that.’ Van Gestel krijgt een matchpenalty en Trappers moet vervolgens vijf minuten met een man minder spelen.

Het is een keerpunt in de wedstrijd maar niet zoals je die zou verwachten. Vijf minuten met een man meer op het ijs zou Harzer Falken een enorm voordeel moeten opleveren. Maar het is juist Trappers dat scherper is en de wedstrijd naar zich toe trekt. Binnen dertig seconden onderschept Danny Stemper de puck, gaat hard op de Harzer goal af en maakt handig de 2-0. Mitch Bruijsten zorgt niet veel later – kinderlijk eenvoudig- voor de 3-0.

GEBROKEN

Trappers begint net zo sterk aan de tweede periode als dat het de eerste had afgesloten. Binnen een minuut is het 4-0 nadat Mitch Bruijsten een assist geeft op zijn broer Kevin. Het is de eerste van uiteindelijk vier goals van de nr. 12. In de 25e minuut maakt hij zijn tweede en Trappers’ vijfde. Weer een paar minuten maakt Kevin Bruijsten de hattrick compleet en zet Trappers op 6-0. Zijn vierde is een beetje een cadeautje. Bruijstens inzet verdwijnt via een Duitse stick in de goal. Eigenlijk een eigen doelpunt maar de 7-0 komt op naam van Kevin Bruijsten. Over zijn vier goals zegt hij: ‘Het is lekker voor het zelfvertrouwen, voor het gevoel. Maar mij maakt het echt niet uit of Nardo scoort, of Mitch scoort of dat ik dat doe. Toevallig had ik er vandaag vier. Een andere keer is het een ander.’

De tweede periode levert nog één goal op. In de 37ste minuut is het Alexei Loginov die er 8-0 van maakt.

SHUTOUT

Nog geen vier minuten in de derde periode ligt nummer negen er al in. Het is wel een bijzondere goal. Bij Harzer Falken vinden ze dat hun goalie de puck vóór de lijn tegenhoudt, de scheidsrechters denken er anders over. Dus wordt ook Nardo Nagtzaam doelpuntenmaker in deze wedstrijd.

Het publiek roept dan om een tiende goal. Op het ijs zijn ze daar minder mee bezig. Ze willen goalie Ian Meierdres aan een shutout helpen. Ian daar zelf over: ‘Het belangrijkste is dat we winnen maar voor mijn eigen gevoel is de shutout gewoon heel fijn. Je werkt de hele week hard en dan is het fijn als je een shutout mee kan pakken. De jongens bleven ook gaan en zorgden dat er geen break aways kwamen.’
Ook Kevin Bruijsten zegt na afloop dat het team voor de shutout ging. ‘Die tiende, elfde of twaalfde goal, maakt echt niet uit. Die nul is belangrijker. Iedereen riep tijdens de wedstrijd ook naar elkaar dat we Ian moeten helpen die nul te houden. Het is een lekker gevoel voor onze keeper en je kan laten zien dat je geen fouten maakt.’

Er blijkt geen keuze gemaakt te hoeven worden tussen een tiende Tilburgse goal of een shutout. Het gebeurt allebei. Met nog 4.09 minuut op de klok maakt Giovanni Vogelaar er 10-0 van. Trappers krijgt ook geen goal tegen en wint dus overtuigend van EC Harzer Falken. De ploeg kijkt na het behalen van de volle winst in beide wedstrijden met een goed gevoel terug op het openingsweekend. Belangrijk, zeker met de lastige uitwedstrijd in Essen voor de boeg. Die is vrijdag om 20.00 uur in de Eissporthalle daar.