Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

MOSKITOS ESSEN EERSTE ECHTE PROEF VOOR TRAPPERS

Na twee redelijk eenvoudige wedstrijden in het openingsweekend, volgt vrijdag een eerste echte test voor Tilburg Trappers. De ploeg van Bo Subr reist dan af naar Essen voor de wedstrijd tegen Moskitos. Trappers en Essen staan, samen met Rostock Piranhas, bovenaan in de Oberliga Nord. De Tilburgers hebben een beter doelsaldo dan Essen maar die ploeg kwam weer gemakkelijker aan de punten.

ESSEN MOSKITOS

In de eerste wedstrijd had Essen flink wat moeite met Saale Bulls Halle. Het was hard tegen hard met aardig wat straffen. Viktor Lennartsson en Julian Airich kregen een Game Misconduct aan de broek. Maar door de 5-4 overwinning bleven de drie punten in Essen. In de tweede wedstrijd werden de drie punten een stuk gemakkelijker gepakt. De uitwedstrijd in Berlijn ging uiteindelijk niet door. Een lek dak zorgde voor gaten in het ijs en dus kon er niet gespeeld worden. Essen won reglementair met 5-0. Toch zullen ze bij Moskitos niet onverdeeld blij zijn met het ‘cadeautje’. Omdat er in Berlijn niet aan de wedstrijd werd begonnen, moeten Lennartsson en Airich tegen Trappers hun wedstrijd schorsing uitzitten.

TILBURG TRAPPERS

Trappers speelde dit weekend wel en had het niet heel moeilijk in dat openingsweekend. Vrijdag was er een 6-3-overwinning in Erfurt. En zondag werd, na een wat moeizame start, Harzer Falken met 10-0 naar huis gestuurd. Ook al werd er van te voren gedacht dat Trappers zou winnen, ‘je moet het wel maar even doen’ zei wedstrijdtopscorer (vier goals) Kevin Bruijsten na afloop. Maar Trappers werd niet op de proef gesteld. Dat zal vrijdag anders zijn.

CLOSE

Afgelopen seizoen waren het vaak spannende ontmoetingen die twee keer pas in overtime werden beslist. Beide keren trok Essen Moskitos aan het langste eind. Trappers won zowel het laatste uitduel als de laatste keer dat de ploegen in Tilburg tegenover elkaar stonden. Trappers maakte in vijf ontmoetingen twintig keer, Essen scoorde achttien keer. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd. Wie vrijdag de punten pakt, gaan we vanaf 20.00 uur zien. Dan is de puck drop bij Essen Moskitos – Trappers Trappers.

SELECTIE UPDATE (BLESSURES)

Zowel Mickey Bastings, Brock Montgomery als Nick de Ruiter zijn vanwege blessures niet beschikbaar. Tijn Jacobs en Delany Hessels vullen de open gevallen plaatsen wederom op.  Ook Boet van Gestel zal niet aan de wedstrijd deelnemen in verband met zijn schorsing naar aanleiding van de Match penalty die hij kreeg in de wedstrijd tegen EC Harzer Falken.