Terug naar Nieuws

ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (1-2)

TRAPPERS DOORSTAAT EERSTE ECHTE TEST EN WINT VAN ESSEN

Tilburg Trappers heeft een knappe zege geboekt op Moskitos. Het werd in Essen 1-2. Coach Bo Subr mistte maar liefst zes spelers. Onder anderen Kevin Bruijsten (rug) en Boet van Gestel (schorsing) deden niet mee. Tel daarbij op dat Essen misschien wel het sterkste team heeft en je begrijpt dat Subr blij was met de winst. ‘The guys that played showed tremendous character’, vertelt hij na afloop.

De coach is vooral te spreken over de drie jonkies die er bij waren -‘they played good shifts- en captain Ivy van den Heuvel -‘he blocked five or six shots, hard shots’- die voorop ging in de strijd.

MISTAKES

Strijdlust is hard nodig vrijdagavond. Het eerste schot van de wedstrijd is voor Tilburg (Alexei Loginov) maar het is Essen dat als eerste raak schiet. In de 16e minuut maakt Lars Grözinger er 1-0 voor de thuisploeg van. Hij pikt de puck op van eigen blauwe lijn en weet langs de Tilburgse verdediging te komen en werkt de puck uiteindelijk langs Ian Meierdres. Bo Subr over die goal: ’we made a couple of mistakes. Grözinger made a good goal.’

De tweede periode is pas elf seconden oud als Trappers een power play heeft. Rene Marc Behrens moet voor twee minuten naar de strafbank. De Tilburgers hebben niet veel tijd nodig om de overtalsituatie uit te buiten. Na twintig seconden power play zorgt Max Hermens voor de gelijkmaker.

STRAF OP STRAF

Daarna wordt het duel wat steviger. Halverwege de tweede periode vliegen de straffen Trappers om de oren. Maar coach Subr kan niet zeggen dat zijn ploeg te hard speelde. ‘Essen players were flapping. There was lots of diving and jumping and the ref went for it,’ Het zorgt ervoor dat Trappers in de wedstrijd in totaal 24 minuten in ondertal is. Maar de Tilburgers komen die minuten zonder tegengoal door.

GAME WINNING

De derde periode laat kansen voor beide teams zien. Uiteindelijk draaien Giovanni Vogelaar, Kilian van Gorp en Danny Stempher de Essense verdediging dol. Vogelaar eindigt achter de goal en maakt in de 51e minuut met een wrap around de 1-2. De laatste vijf, zes minuten van de wedstrijd zijn intens met wat opstootjes en straffen maar Trappers blijft overeind en wint in Essen.

ADRENALINE

De winst op Essen Moskitos is mooi maar lang nagenieten kan niet. Trappers is bezig aan een reeks van vijf wedstrijden in tien dagen. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Herner en dinsdag heeft de ploeg een lange busreis naar Berlijn voor de boeg. Hoe het team daar mee omgaat? ‘Adrenaline they get from the win will get them a long way’, laat de coach weten. ‘They need to recuperate on Saturday and make sure they’re ready for Sunday’s game.’ Die is om 15.00 uur in het IJssportcentrum in Tilburg.