Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Crocodiles Hamburg laatste thuishorde voor internationale break

Dankzij een 3-4 overwinning op Hannover Indians verzekerde Trappers zich vrijdagavond van de elfde zege op rij in de Oberliga Nord. In de laatste confrontatie voor de internationale break bindt Tilburg in IJssportcentrum Stappegoor (aanvang 15.00 uur) de strijd aan met Crocodiles Hamburg.

Onderlinge serie

Tilburg en Hamburg zijn sinds de afgelopen ijshockeyjaargang goede bekenden van elkaar geworden. Beide teams troffen elkaar vier maal in het reguliere seizoen en waren daarnaast elkaars tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Trappers kon bogen op zeven zeges. Het doelsaldo was 45-21 in Tilburgs voordeel.

Opvallend feit

Trappers lijkt niet te stuiten in de beginfase van zijn derde Oberliga seizoen. Na de 3-2 nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Hannover Scorpions boekten de Tilburgers louter overwinningen. De winning streak beslaat momenteel 11 duels.

Trappers

Waar men een seizoen eerder nog met 4-1 Am Pferdeturm ten onder ging, werd het nu, na verlenging, 3-4 voor de trotse koploper in de Oberliga Nord. Op het moment dat Indians captain Branislav Pohanka zeven minuten voor tijd zijn ploeg op een 3-2 voorsprong zette, leek Tilburg voor de tweede maal dit seizoen zijn Waterloo te vinden in Hannover. Echter Trappers rechtte de rug en 15 seconden later sloeg Parker Bowles, met zijn derde doelpunt van de avond, vernietigend hard terug. In de resterende tijd werd niet meer gescoord waardoor een overtime noodzakelijk werd. Uiteindelijk was het Ryan Collier die na 82 seconden in de extra tijd de winnende treffer binnenprikte. ‘I’m glad we won against a good team. It was our seventh game in 15 days with some long road trips so we were a bit tired at the end. But we battled and managed to get the extra point in overtime’, aldus een tevreden Trappers coach Bo Subr na afloop bij de persconferentie.

Crocodiles

De prestatiecurve van de ploeg uit de Hanzenstad is uiterst grillig te noemen. De Crocos begonnen het seizoen met twee zeges (Harzer Falken en Rostock Piranhas), verloren daarna drie keer op rij (Herne, Scorpions en Leipzig), wonnen vervolgens de dubbele krachtmeting met Black Dragons Erfurt, gingen thuis onderuit tegen de Indians, pakten de winst in de confrontaties met Berlijn en Halle, maar waren vrijdagavond in eigen huis de mindere na verlenging van Moskitos Essen (0-1).

Who’s hot

Parker Bowles blijft sizzling hot. Ondanks de stringente dekking die Indians coach Lenny Soccio aan de technisch vaardige winger oplegde, wist Bowles de twaalfde wedstrijd van het seizoen af te sluiten met zijn derde hattrick. De Canadees uit Kelowna kan in het dozijn duels 13 goals en 24 punten overleggen. Andre Gerartz is de gevaarlijkste speler aan Hamburgse zijde. De 24-jarige forward verzamelde 23 punten in de twaalf gespeelde ontmoetingen tot nu toe.

Statistiek

Trappers was +3 overall in de gewonnen wedstrijd tegen Hannover Indians. De ploeg van coach Subr bezit de derde beste powerplay (26,2%) en bezet de tweede plaats achter Hannover Scorpions als het gaat om het spelen met een man minder. Het overtalspel van Hamburg is zoals gebruikelijk erg sterk. Uit 47 pogingen peurde men 15 doelpunten (31,9%). Verdedigend is men kwetsbaarder met 11 goals tegen in 48 penaltykills (77,1%)