Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Trappers aast op winst in Hannover

Dinsdag reed de bus van Trappers 1300 kilometer heen en weer naar Rostock voor de confrontatie met Rostock Piranhas. Vrijdag tuigen de mannen opnieuw de bus in, ditmaal voor een retourtje van ‘slechts’ 800 kilometer voor het duel tegen de nummer drie: Hannover Indians.

Hannover Indians

Dinsdag speelde Hannover Indians uit tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen en won met 3-5. Het jonge talent Mark Ledlin, nog maar 19 jaar, scoorde twee keer, net als de Tsjech Branislav Pohanka. Pohanka is de best scorende aanvaller van Indians, tot nu toe heeft hij 11 goals en 7 assists op zijn naam staan. Ook Tobias Schwab en de Fin Lasse Uusivirta weten de puck vaak in het net te schieten. Goalie Sebastian Albrecht heeft een gemiddeld safe percentage van 86,6 en zijn collega Patrick Golombek maar liefst 88,9 procent. Ter vergelijking: Tilburg Trappers goalkeeper Meierdres heeft nog altijd een hoger percentage: 89,9 procent.

Tilburg Trappers

Als koploper in de Oberliga Nord competitie zien alle statistieken van de Tilburgers er goed uit. Wat wellicht niet verbaast is dat Trappers ook de lijst van het aantal penalty minuten aanvoert: Trappers spendeerde in totaal 209 minuten op de bank. Alleen Saale Bulls Halle scoort meer met 221 minuten. Overigens is de tegenstander van morgenavond ook geen softie; ze staan net onder Tilburg met 166 strafminuten.

Game day

Trappers en Indians speelden vorig jaar vier keer tegen elkaar, waarbij beide clubs twee overwinningen op hun naam mochten schrijven. Zowel uit als thuis blijft Hannover Indians een sterke tegenstander. De Indians redde de play-offs vorig seizoen net niet. Dit jaar zal het team daarom des te meer gebrand zijn op de play-offs. Het staat nu op de derde plek in de competitie, met drie punten verschil met de nummer twee EXA IceFighters Leipzig. Van de elf gespeelde wedstrijden, hebben Indians er drie verloren. Tilburg heeft alleen de eerste wedstrijd verloren, tegen die andere club uit Hannover: de Scorpions. Hopelijk komt Tilburg Trappers deze keer wel met winst terug uit Hannover.