Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Trappers ontvangt wisselvallig spelend Crocodiles Hamburg

De sfeer in de Trappers’ bus naar huis gisteravond zal niet al te best zijn geweest. Na een verlies in Hannover tegen de Scorpions (4-3 na shoot-outs), werd het team eveneens het teleurstellende nieuws medegedeeld dat promotie voor de Tilburgers naar DEL2 er voorlopig ook niet in zit. Des te meer reden om morgenmiddag in eigen huis de gemoederen op te peppen met een vol huis en een overwinning op Crocodiles Hamburg.

CROCODILES HAMBURG

Aan het begin van het seizoen zei coach Jacek Plachta over zijn team: “We hebben niet de individuele kwaliteit in het team zoals andere teams dat hebben. Daarom zal het nog belangrijker zijn om als een collectief te functioneren.” Tot nu toe functioneert Crocodiles echter nog niet consistent. Van de zeven wedstrijden die de Hamburgers gespeeld hebben, hebben ze er vier gewonnen en drie verloren.

Afgelopen vrijdag speelde Hamburg tegen ECC Preussen Berlin en won thuis met 6-4, ondanks dat er toch de nodige spelers ontbraken in het team van Plachta: “We kunnen heel moeilijk plannen, omdat we van tevoren niet weten welke spelers we tot onze beschikking hebben.” De samenwerking met Fischtown Pinguins heeft Crocodiles dus wellicht nuttige spelers opgeleverd, het is niet altijd duidelijk of de jonge spelers voor Crocodiles spelen of voor Fischtown.

Daarnaast wordt het team ook, net als Tilburg Trappers, geplaagd door blessures. Zo heeft captain Christop Schubert nog geen enkele wedstrijd op het ijs gestaan. Het aanvoerdersstokje is overgedragen aan import Josh Mitchell. Samen met zijn mede-importer Bradley McGowan is Mitchell ook meteen de meest gevaarlijke speler van Crocodiles. Beide Canadezen waren in zeven wedstrijden samen goed voor twaalf goals en dertien assists.

TILBURG TRAPPERS

Zoals gezegd kampt ook Trappers met de nodige blessures. Het trio Bastings, De Ruijter en Montgomery heeft hierdoor nog geen wedstrijd gespeeld sinds het begin van deze competitie. Vrijdag speelde Tilburg uit tegen Hannover Scorpions en ontbraken ook Alexei Loginov en Kevin Bruijsten in de opstelling van coach Bo Subr.

Desondanks staat de drievoudige Oberligameister nog altijd bovenaan in de statistieken. Met Danny Stempher als koploper in het puntenaantal. Vorig jaar zei de jonge aanvaller nog in een interview: “Als ik me afvraag wat ik zou willen verbeteren aan mijn spel, dan is dat scorend vermogen en effectiever omgaan met mijn kansen. Ik wil regelmatig scoren!” Een jaar na dat interview en met acht goals in acht wedstrijden (en negen assists) is te concluderen dat Danny hard aan het werk is aan zijn voornemen.

GAME DAY

Het is nog onbekend voor Plachta wie hij morgen in de bus naar Tilburg ziet stappen. “Ik weet nog niet welke spelers in Weiβwasser spelen zondag (de eisarena van Fischtown Pinguins – red.), de ene keer hebben we drie lijnen, de andere keren niet.”

Ondanks dat de wedstrijden tegen Crocodiles Hamburg altijd een spannend verloop hadden afgelopen seizoen, pakte Trappers vorig jaar toch elke confrontatie de winst. Terugkijkend op alle keren dat de twee clubs elkaar tegen kwamen op het ijs, dan is de enige overwinning van Hamburg op Tilburg terug te vinden in maart 2017, Trappers verloor toen thuis met 3-4. Josh Mitchell scoorde toen tweemaal succesvol in het net van Meierdres, met assists van onder andere Bradley McGowan. En laten dat nu net de spelers zijn die niet van Pinguins afkomen en er dus zeker weten bij zullen zijn. Reden voor Trappers om dit Canadese duo scherp in de gaten te houden morgenmiddag.