Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (4-3 OT)

Trappers worstelt met Crocodiles Hamburg en wint nipt in overtime

Nog niet eerder dit seizoen kwam Trappers aan het begin van de wedstrijd op achterstand. Normaal gezien zijn het de Tilburgers die op Stappegoor de ijsvloer aanvegen met de tegenstander. Crocodiles Hamburg had zich echter voorgenomen om zich niet zomaar van het ijs te laten spelen en na tien minuten stond het al 0-2 voor de Duitsers. Wat volgde was een moeizame wedstrijd voor de thuisploeg.

Al vanaf het begin van de wedstrijd golfde het spel tussen de twee teams in een hoog tempo heen en weer op het ijs. Trappers verloor in deze fase van de wedstrijd regelmatig de puck. “We were a bit sloppy,” gaf coach Bo Subr toe. “We weren’t sharp enough at the start of the game. You could see that in our passing and receiving.”

ACHTERSTAND IN EIGEN HUIS

Crocodiles liet geen kans onbenut en bijna elke pass die de Hamburgers wisten te onderscheppen eindigde met een schot op de goal van Ruud Leeuwesteijn. Bradley McGowan maakte voor Hamburg de eerste goal. En anderhalve minuut wist ook Aaron Reinig Leeuwesteijn te passeren en zo stond Tilburg Trappers, voor het eerst dit seizoen, op 0-2 achterstand in eigen huis.

Uiteindelijk was er, gek genoeg, een powerplay voor Hamburg nodig, om de aansluitingstreffer te maken. Danny Stempher maakte de short handed goal, op aangeven van Jordy Verkiel en Killian van Gorp.

SHORT HANDED

In de tweede periode leek het spel bij vlagen op een tenniswedstrijd: eerst lag Trappers  onder vuur met een schotensalvo van Crocodiles en nog geen minuut later was het Giovanni Vogelaar die een reeks harde schoten loste op goalie Kai Kristian. Vervolgens stond de Hamburgse Canadees Josh Mitchell ineens oog in oog stond met Leeuwesteijn die gelukkig met zijn legguard het shot wist te pareren. Mitch Bruijsten maakte halverwege de tweede periode de gelijkmaker (wederom short handed), maar het publiek mocht niet lang genieten van de gelijke stand: na een onoverzichtelijke situatie voor de goal van Tilburg, frommelde Jakob Ustorf de 2-3 tussen de legguards van Leeuwesteijn door.

CREATIEF

In periode drie leek Trappers eindelijk meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het speeltempo bleef hoog, maar de kansen van Hamburg werden minder goed uitgespeeld. “We merkten in dat ze vermoeid raakten, maar ze bleven komen,” aldus Reno de Hondt. “Ze deden elke keer de juiste dingen waardoor wij niet konden scoren!”

Crocodiles werd inderdaad creatief met het blokkeren van de steeds beter spelende Trappers. Zo bleef De Hondt met zijn nek achter een opgeheven stick steken, kreeg Max Hermens een elleboog op zijn kaak en schaatste Danny Stempher met zijn gezicht tegen een stick aan. De linesmen zagen het echter door de vingers, ondanks de protesten vanaf de tribune en het spel ging door.

OVERTIME

Ivy van den Heuvel ging met de puck aan zijn stick richting de goal van de tegenstander. Hij had zelf kunnen proberen te scoren, zo in zijn eentje voor de goalie, maar hij verrast Kristian door last minute de puck af te spelen aan Mitch Bruijsten rechts van hem die vervolgens de puck de goal in kon zwiepen. Nieuwe stand: 3-3. De zeven minuten die nog op de klok stonden, bleken echter niet genoeg om de wedstrijd af te maken. Terwijl het publiek ‘hij kan niet fluiten nie’ richting scheidsrechter zong, maakte beide teams zich op voor overtime.

Datzelfde publiek keek vervolgens nagelbijtend toe hoe Trappers bijna de volledige overtime nodig had om eindelijk de winning goal te maken. Nardo Nagtzaam was 47 tellen voor het einde van de verlenging het goudhaantje. “Hamburg had de eerste kans. Gio (Vogelaar) verdedigde goed en ik praatte met hem op de back check. Ik kon de puck doorpoken naar Mitch (Bruijsten). Hij was sterk in het duel met de verdediger waardoor hij alleen op de keeper af kon. Ik reed erachteraan voor het geval hij zou missen. De puck bleef liggen bij de legguard van hun goalie. Dan is het een kwestie van stilstaan, terugtrekken en over de keeper heen wippen”, beschreef de center zijn doelpunt alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

WINNEN IS WINNEN

Met Trappers kreeg de wedstrijd de verdiende winnaar. Die mening deelde Nagtzaam: “Het was een goede wedstrijd met leuk ijshockey van beide kanten. Het is knap dat we ondanks het gemis van veel belangrijke spelers toch weer weten te winnen. Dat zegt veel over het karakter binnen het team.”

De geboren Nijmegenaar is ook blij met de ontwikkeling van de jonge talenten. “Complimenten voor de jonge jongens die hun rol voortreffelijk invullen. Ze luisteren heel goed, de ervaren spelers sturen hen in de kleedkamer en ook Bo geeft hen veel support. We kunnen niet elke wedstrijd met 8-0 winnen. Wanneer we compleet zijn, zal het ongetwijfeld makkelijker gaan, maar winnen is winnen.”