Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (4-3 SO)

Trappers onderuit in loterij

Tilburg Trappers is er niet in geslaagd Hannover Scorpions een hak te zetten. Beide partijen hadden penaltyshots nodig om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk won de ploeg van coach Dieter Reiss met 4-3.

Erg lang hielden Hannover en Tilburg de bijna elfhonderd toeschouwers in de Hus de Groot Eisarena in spanning over wie er met de winst van het ijs zou stappen. Even voor half elf voorzag aanvaller Sean Fischer het duel van een feestelijk Duits randje door Trappers-doelman Ian Meierdres het nakijken te geven. ‘Bij dat beslissende penaltyshot verlies ik mijn edge waardoor ik niet meer tijdig mijn vanghand kon gebruiken. Hij schuift hem vervolgens met zijn backhand binnen. Heel jammer, maar dit zijn van die dingen die kunnen gebeuren’, aldus de Tilburgse sluitpost.

JUMP

In de aanloop naar de eerste ontmoeting tussen de twee halve finalisten uit de play-offs van vorig seizoen kampte Trappers nog altijd met blessureperikelen. Binnen het Tilburgse kamp hoopte men stiekem op de terugkeer van Kevin Bruijsten. De tweestrijd met de Scorpions kwam echter nog te vroeg voor de 31-jarige rightwinger. Naast Bruijsten ontbraken Mickey Bastings, Brock Montgomery, Alexey Loginov en Nick de Ruijter.

Gehinderd door deze blessures opende beide Trappers heel behoedzaam. ‘Zij kwamen scherper uit de kleedkamer dan wij en hadden in de openingsfase meer jump. Na tien tot twaalf minuten kwamen we beter in de wedstrijd’, blikte Ian Meierdres terug. Juist in de deze periode zorgde Jonne de Bonth voor de 1-1 nadat Marian Dejdar Hannover aan de leiding had geholpen. In het vervolg van de periode golfde het spel op en neer maar vielen er geen doepunten meer.

SLOTOFFENSIEF

Ook in het middenstuk schotelden beide ploegen het aanwezige publiek een aantrekkelijk schouwspel voor. De beloning voor de Tilburgse aanvalsdrift kwam er toen Jordy Verkiel met een bekeken schot Scorpions doelman Christoph Mathis kansloos liet, 1-2. De Dordtenaar acteerde, net als in de voorgaande duels, wederom als aanvaller.

Het duurde tot de vierde minuut van de derde periode alvorens Hannover langzij kwam. Christoph Koziol frommelde het bevroren rubber voorbij Ian Meierdres. Hierna ging het van kwaad naar erger voor de manschappen van coach Bo Subr. Met Jordy Verkiel in de strafbank voor tripping deed Patrick Schmid Trappers andermaal pijn, 3-2. Tilburg piepte en kraakte, maar wenste niet te breken. In een alles of niets poging wisselde Bo Subr zijn doelman voor een extra veldspeler. Acht seconden voor tijd tekende Mitch Bruijsten voor de verdiende gelijkmaker. In het vervolg en de verlenging werd niet meer gescoord ondanks een Trappers powerplay, waardoor penaltyshots de beslissing brachten.

HAMBURG

Ondanks de nederlaag was de Trappers keeper niet ontevreden. ‘Verliezen is nooit leuk. We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht. Hannover is een sterke geroutineerde opponent die elk klein foutje genadeloos afstraft.’ Zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) komt Crocodiles Hamburg op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor. ‘De onderlinge confrontaties met hen zijn boeiend en spannend geweest de afgelopen jaren. We zullen wederom goed bij de les moeten zijn om de punten in Tilburg te houden.’