Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Blue Devils Weiden

Trappers hoopt op ‘Knackpunkt’ Weiden voor winst eerste play-off ronde

Heel even leek Blue Devils Weiden zich terug te vechten in de wedstrijd afgelopen zondag. Matt Abercrombie wist zich los te schaatsen in de tweede periode en schaatste alleen af op goalie Ian Meierdres. Trappers stond ‘slechts’ met 0-2 voor; er was nog hoop. Helaas voor Abercrombie, en zijn team, bleek Meierdres’ goal echter een onneembare vesting en bleven de Blauwe Duivels op achterstand staan. “Das war der Knackpunkt” verwoordde coach Ken Latta na de wedstrijd dat moment. Uiteindelijk won Trappers zondag met 1-6 van Blue Devils.

Blue Devils Weiden

Aan het begin van dit seizoen voorspelde teammanager Christian Meiler van Blue Devils Weiden dat zijn team dit keer de play-offs zou halen. De bedoeling was met het binnenhalen van onder andere routinier-verdediger Josef Straka én een compleet nieuw goalie-duo vooral defensief sterker te spelen. “We hebben belangrijke sleutelposities van nieuw bloed voorzien,” aldus Meiler. Begin dit jaar is ook trainer Milan Mazanec vervangen door de Canadees Ken Latta. Onder Latta’s aanvoering heeft Blue Devils zich weten te plaatsen in de play-offs, daarmee Meilers voorspelling waarmakend.

Tilburg Trappers

Als Meister van Nord was Trappers al enige tijd voorbereid op het spelen van de play-offs. Dat de laatste wedstrijden van de Meisterrunde min of meer voor spek en bonen gespeeld werden, is te gechargeerd, maar het team van Bo Subr keek uit naar de eerste ronde van de play-offs om weer eens ‘voor het echie’ te spelen. Na twee wedstrijden in de serie ‘best of five’ gespeeld te hebben, staat Giovanni Vogelaar het hoogst genoteerd van de Trappers in de lijst topscorers deze play-offs. Hij scoorde één goal en was goed voor drie assists. Danny Stempher volgt daar vlak achteraan met ook vier punten, dit door in totaal vier assists te leveren. In totaal heeft Tilburg deze play-offs elf doelpunten gemaakt en is daarmee, samen met Selber Wölfe, de club die de meeste goals heeft gemaakt.

Game day

Afgelopen vrijdag weet coach Ken Latta de 5-2 nederlaag aan het respect van zijn team voor Tilburg Trappers waardoor zij de eerste twintig minuten meteen met 4-0 achterstonden. Zondag waren Latta’s mannen beter voorbereid op het snelle spel van de Tilburgers, maar helaas mocht dat ook niet baten. Tilburg Trappers won in Weiden met 1-6 van de Blue Devils. De twee ruime overwinningen geven Trappers vertrouwen in komende wedstrijd tegen Weiden; morgenavond treffen de twee clubs elkaar in Tilburg. Ondanks dat zowel Latta als Subr, de beide coaches, niet al van een gespelen spel durven spreken, zou het een prettige uitkomst zijn als Trappers morgenavond de Duitsers wederom tot een ‘Knackpunkt’ brengen en de winst weg kunnen schrijven. Dat scheelt weer een busritje van twaalf uur naar Weiden voor een vierde match, en geeft voldoende rust voor de volgende ronde van de play-offs waarin het laagste geklasseerde overgebleven team zal treffen. Tot nu toe heeft Regensburg al twee van de vijf wedstrijden gewonnen. Dat betekent dat de club uit Oost-Beieren na opnieuw winst tegen Halle morgen, ook door is naar de achtste finale en dus de nieuwe tegenstander wordt van Trappers.

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Het team is geheel inzetbaar, er zijn geblesseerde of geschorste spelers.