Terug naar Nieuws

Een resumé van de andere series Oberliga Play-Offs

Vijf teams op matchpoint in Oberliga play-offs

Naast Tilburg Trappers staan ook Deggendorfer SC, Selber Wölfe, Moskitos Essen en Eisbären Regensburg met anderhalf been in de tweede ronde van de Oberliga play-offs. Een resumé na twee speelronden:

Deggendorfer SC (#1 Oberliga Süd) vs Herner EV (#8 Oberliga Nord)
(Deggendorf leidt serie met 2-0)

Cody Brenner trekt zijn goede vorm uit het reguliere seizoen moeiteloos door in de play-offs. De 21-jarige goalie van Deggendorfer SC stopte alle 43 schoten die Herne in twee duels op hem afvuurde. De sterkste ploeg uit de Oberliga Sud schoot zelf wel met scherp en staat mede daarom op de drempel van de kwartfinale van de play-offs. Deggendorf stapte in eigen huis met 2-0 en zondag in een harde ontmoeting (141 strafminuten) met 0-3 als overwinnaar van het ijs.

Starbulls Rosenheim (#2 Oberliga Süd) vs Hannover Indians (#7 Oberliga Nord)
(Stand gelijk, 1-1)

Beide teams wonnen in eigen huis. In het eerste duel eiste Vitezslav Bilek de hoofdrol voor zichzelf op. De 34-jarige Tsjechische leftwinger tekende voor twee treffers. Voor 2609 toeschouwers Am Pferdeturm trokken de manschappen van Lenny Soccio twee dagen later de stand gelijk (4-2). Vier verschillende spelers (Turnwald, Bacek, Uusivirta en Goller) vonden het gaatje achter Rosenheim goalie Lukas Steinhauer.

Selber Wölfe (#3 Oberliga Süd) vs Füchse Duisburg (#6 Oberliga Nord)
(Selb leidt serie met 2-0)

Als je zes goals scoort in een uitwedstrijd hoor je met de overwinning de bus in te stappen. Toch deed deze ongeschreven regel vrijdagavond voor Duisburg in Selb geen opgang. De thuisploeg trof namelijk zeven maal doel waarvan twee door Ian McDonald (in 2012 kampioen met Eaters Geleen). Zondagavond stond er na zestig minuten 3-3 op het scorebord in de KENSTON Arena. Jared Mudryk, vrijdagavond goed voor vijf punten, zorgde na vijf minuten en drie seconden voor de winnende treffer en een 2-0 tussenstand voor Selber Wölfe in de serie.

EV Landshut (#4 Oberliga Süd) vs Moskitos Essen (#5 Oberliga Nord)
(Essen leidt serie met 2-0)

De toekomst van Landshut (twee seizoenen geleden nog opponent van Trappers in de kwartfinale van de play-offs) in de play-offs hangt aan een zijden draadje. Twee maal was de nummer vier uit de Oberliga Süd niet opgewassen tegen Moskitos Essen. Vrijdagavond was Julian Lautenschlager de gevierde man met zijn winnende doelpunt na 13:29 minuten in overtime. Dankzij vijf unanswered goals in de derde periode zondagavond kan Essen dinsdagavond in Landshut een plaats in de kwartfinale bereiken.

EC Peiting (#5 Oberliga Süd) vs Hannover Scorpions (#4 Oberliga Nord)
(Stand gelijk, 1-1)

Na de ongelukkige nederlaag in eigen huis (winnende treffer van Simon Maier viel 0 seconden voor tijd) sloeg Hannover in wedstrijd twee genadeloos hard terug. Bjorn Bombis scoorde zelf niet maar stond wel drie keer aan de basis van een Scorpions doelpunt. In de slotminuut mochten Sean Fischer (match penalty, Hannover) en Lukas Gohlke (game misconduct, Peiting) vervroegd de kleedkamer opzoeken.

ERC Bulls Sonthofen (#6 Oberliga Süd) vs Icefighters Leipzig (#3 Oberliga Nord)
(Stand gelijk, 1-1)

Vandaag wordt duidelijk of oud-Trapper Kyle Just in het vervolg van deze best-of-5 serie tussen Sonthofen en Leipzig nog van de partij is. De sympathieke Canadees werd vrijdagavond na 17 minuten het slachtoffer van een snoeiharde boarding door Icefighters verdediger Jakub Weber. Hij verliet geblesseerd het ijs en ontbrak zondagavond in de Eissporthalle Sonthofen voor de return. Opvallend detail: beide ontmoetingen eindigden in 4-3 waardoor er nog niets te zeggen is over wie er door gaat naar de volgende ronde.

Eisbären Regensburg (#7 Oberliga Süd) vs Saale Bulls Halle (#2 Oberliga Nord)
(Regensburg leidt serie 2-0)

Met twee 3-1 overwinningen lijkt Regensburg zich te kunnen gaan opmaken voor een tweestrijd met Tilburg Trappers. Naast goalie Peter Holmgren was Benjamin Kronawitter met drie punten (2 goals en 1 assist) enorm belangrijk voor de Eisbären. Vrijdagavond tekende de 27-jarige rightwinger in Halle voor de 0-2 en amper 48 uur later nam hij de openingstreffer voor zijn rekening. Een zege uit de komende drie ontmoetingen is genoeg voor een meet and greet met de manschappen van Bo Subr.