Terug naar Nieuws

Blue Devils Weiden vs. Tilburg Trappers (1-6)

TRAPPERS HEEFT GEWILDE UITZEGE TE PAKKEN

Op 2-0 in de serie komen, het in drie wedstrijden afmaken en daardoor zo min mogelijk energie verspillen in de eerste ronde van de play-offs. Dat was het ideaalbeeld van Tilburg Trappers voorafgaand aan de wedstrijd in Weiden. De eerste stap werd zondagavond in Zuid-Duitsland gezet. Trappers won met ruime cijfers (1-6) van Blue Devils Weiden en kan de serie dinsdag thuis beslissen.

De eerste periode ging de wedstrijd gelijk op. Volgens Jordy Verkiel wilde de ploeg uit Weiden laten zien dat het ‘hun ijsbaan’ was. ‘’De eerste tien minuten speelden ze vol druk. Het was een heel ander spel dan dat ze vrijdag in Tilburg lieten zien. We waren wel verbaasd maar we kwamen niet in de problemen.’’ Sterker nog, Trappers scoorde als eerste. In de zevende minuut was er een face-off, links in het aanvalsvak. Max Hermens won de face-off en passte de puck naar de tweede paal waar Jonne de Bonth klaar stond om ‘em binnen te werken. De puck ging hard door de benen van Blue Devilsgoalie Johannes Wiedemann.

VERWOESTENDE UITHAAL

Weiden bleef ook na de 0-1 druk zetten. ‘’Maar toen wij het tempo omhoog gooiden’’, zegt Verkiel, ’’konden ze het niet bijhouden.’’ Tegen het einde van de eerste periode schaatste Ivy van den Heuvel de puck op. Hij passeerde wat spelers en gaf de puck aan Kevin Bruijsten. Die haalde verwoestend uit en zette zo de 0-2 op het scorebord.

De tweede periode liet veelal hetzelfde beeld als de eerste zien: een sterker en effectiever Trappers. In de 24e minuut was er een power play voor de Tilburgers. De puck werd een tijdje rond gespeeld. ‘’Hun hogere man stapte uit, Gio fakete en schoot ‘em met een slapshot hard binnen,’’ beschrijft Jordy Verkiel de 0-3 van Giovanni Vogelaar.

Na de 0-3 werd het wat steviger. Maar het belangrijkste was dat de Tilburgers bleven doen wat ze deden. Aanvallen op zetten en goals maken. In de 35e minuut scoorde Reno de Hondt de vierde Tilburgse goal van de avond. Nog voor de tweede pauze maakte Kevin Bruijsten er 0-5 van.

OP ZOEK NAAR DE ZESDE

Waar Trappers vrijdag na een ruime voorsprong wat gas terugnam, gebeurde dat zondagavond niet. ‘’Belangrijk was dat we ons spel bleven spelen. Als je nonchalant wordt door de grote voorsprong, loop je misschien wel tegen blessures of onnodige straffen aan.’’

De Tilburgers gingen op zoek naar een zesde goal. Brock Montgomery zorgde voor die zesde in de 46e minuut. Blue Devils coach Ken Latta nam direct een time out. Wat er gezegd werd, is niet duidelijk maar het werkte wel voor de Duitsers. In de 53e minuut maakten ze de ere-treffer. Marcel Waldowsky scoorde het enige Weidense doelpunt van de avond.

THUIS AFMAKEN

Trappers heeft nog een overwinning nodig om de volgende ronde te bereiken. De 1-6 van zondagavond is belangrijk om dat dinsdag, als de ploegen elkaar opnieuw in Tilburg treffen, voor elkaar te krijgen. ‘’Het geeft een goed gevoel naar dinsdag toe, zo’n 1-6. Ik heb er vertrouwen in dat we het dinsdag thuis afmaken.’’