Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Blue Devils Weiden vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS IN WEIDEN OP ZOEK NAAR TWEEDE WINSTPARTIJ IN DE SERIE

In de eerste play-offwedstrijd tegen Blue Devils Weiden knalde Tilburg Trappers uit de startblokken. De mannen van coach Bo Subr namen Weidengoalie Wiedemann meteen onder vuur. In de eerste periode leverde dat vier goals op. Een monsterzege leek in de maak maar daarna zakte het spel van Trappers wat in en werd Weiden wat sterker. Dat moet zondag anders, als de Tilburgers de uitwedstrijd tegen Weiden spelen.

BLUE DEVILS WEIDEN

Weiden had het lastig in de eerste periode in Tilburg. Coach Ken Latta nam na de 3-0 meteen een time out om zijn team weer bij de les te krijgen. Dat lukte maar mondjesmaat. Trappers was veel te sterk. In de andere twee periodes had Weiden meer puckbezit dan in  het eerste bedrijf. Niet dat de Zuid-Duitsers er veel mee deden. Ze scoorden wel twee keer maar hadden verder weinig uitgespeelde kansen.

TILBURG TRAPPERS

Hoe anders was dat bij Tilburg Trappers. De ploeg schoot 54 keer op goal. In de eerste periode waren de schoten beter gemikt en vielen er vier goals. In de andere periodes wilde  de puck er maar niet in. Het spel was die periodes ook minder. Danny Stempher zei na de wedstrijd dat Trappers meer het spel van Weiden had gespeeld en dat ze in slaap waren gesust. Tot zeven minuten voor tijd. Toen kwam het wel bekende Tilburgse offensief en viel goal nummer vijf. (En had zes er ook nog in gezeten.)

TWEEDE OVERWINNING

Trappers zal in Weiden de intensiteit van de eerste periode en het slot van de wedstrijd moeten evenaren. Als het zestig minuten zo kan spelen-en dat kunnen de mannen van Bo Subr- dan is een tweede overwinning een reële optie. Een 2-0 voorsprong betekent ook dat Trappers het dinsdag thuis kan afmaken. En zo kan je energie sparen voor de volgende ronde. Dat zou Trappers een lief ding waard zijn. Dus motivatie genoeg voor de uitwedstrijd van zondag.