Terug naar Nieuws

TRAPPERS GAAT THUIS VOOR DE WINST TEGEN SAALE BULLS HALLE

Dit is het momento, en het crescendo! Trappers is dan weliswaar geen toreador, maar staat letterlijk te trappelen om vanavond de eerste thuiswinst van dit seizoen op hun conto te schrijven en de Saale Bulls aan de Tilburgse zegekar te binden. Viva bravo!

Na de winst in Leipzig afgelopen vrijdag, zijn de manschappen van couch Doug Mason in ieder geval goed gezind en in de juiste flow, al ging het niet direct van een leien dakje. “Busbeine? Buskopfe!” zei Mason in de persconferentie achteraf. Maar na P1 zat het allemaal weer goed in de Tilburgse koppies en  resulteerde het in een overtuigende 1-4 overwinning voor Trappers.

WEDSTRIJD GESTAAKT

Saale Bulls had het ook niet makkelijk afgelopen vrijdag, alhoewel ze al met 3-1 voorstonden en dus op de derde overwinning van dit prille seizoen afstevenden. Helaas moest echter de wedstrijd tegen Rostock Piranhas gestaakt worden na 23 minuten spelen, vanwege problemen met de ijsvloer in Halle. De DEB is op moment van dit schrijven nog bezig met het vormen van een besluit over de wedstrijd en of (en wanneer) deze overgespeeld moet worden.

VIER IMPORTS

Op afgelopen vrijdag na (al stonden ze ook hier al voor), hebben de Bulls een vliegende start dit seizoen met overwinningen op Scorpions en Erfurt achter hun naam. Dit jaar bestaat de club twintig jaar en hebben ze als doel, hoe kan het ook anders, promoveren naar DEL2. Ze doen dus zeker mee voor de knikkers en dat blijkt ook uit de vier importspelers die het team nu rijk is. De Fin Tatu Vihavainen is een bekende naam voor Trappers. De anderen zijn de Canadees Steven McParland, Engelsman Brett Perlini en de Litouwse Martynas Grinius. Vaste kracht is en blijft echter Patrick Schmid. De Hallense topscoorder van vorig seizoen voert ook nu alweer de ranglijst van Bulls aan met twee goals en twee assists.

BRANDEN GRACEL

Voor Tilburg timmert Branden Gracel al lekker aan de weg met in totaal zeven punten. Met name zijn samenwerking met Max Hermens spring eruit. Op de eerste training vier weken geleden sprak FaceOff met Gracel en benoemde de duidelijk zichtbare klik die hij toen al had met Hermens. “I felt instant chemistry with him. We’re finding each other and that’s a lot of fun. Obviously, it’s only the first day, but I think we’ll be flying together this season, making plays and a lot of goals!”

VIVA BRAVO!

Inmiddels zijn we enkele weken later en speelt Trappers vanavond voor de tweede keer thuis. Vorige week verloor het nog van Hannover Indians, maar na de klinkende overwinning van vrijdag, de ‘chemistry’ tussen Hermens en Gracel en het gegarandeerd ontbreken van ‘Buskopfe’ staan alle signalen op groen. Tilburg is er klaar voor die eerste thuiswinst te vieren en dus om Saale Bulls Halle te verslaan. Viva bravo!

De wedstrijd begint vanavond 18:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. Bestel ze snel op www.trappers.nl!