Terug naar Nieuws

TRAPPERS WINT VERTRAAGDE WEDSTRIJD OP LATE AVOND IN LEIPZIG

Door files onderweg naar Leipzig kon Trappers pas laat aan de bak. Maar dat liet het zich geen tweede keer zeggen. Knappe goals en goed verdedigingswerk trokken de overwinning over de streep. Mede dankzij twee goals van Virtanen namen de Tilburgse bezoekers de punten mee terug naar Stappegoor.

Door Arthur Ottenhof

De wedstrijd werd uitgesteld vanwege files op het traject Tilburg – Leipzig, maar dat was aan het tempo vanaf de eerste minuut niet te merken. Alleen de zorgvuldigheid ontbrak bij beide ploegen. Er moesten powerplays aan te pas komen om voor iets meer ruimte op het ijs te zorgen. Halverwege de eerste periode kon Maximilian Schaludek op Cedrick Andree vuren. Zijn inzet werd nog gekeerd door de legguard van de Tilburgse goalie. Daarna was het simpel prijsschieten voor Walther Klaus: 1-0.

Luttele minuten later kreeg Trappers ook een powerplayvoordeel. Ogenschijnlijk profiteerde D’artagnan Joly daar het meest van. Zijn schot van afstand belandde tussen een woud van benen. In eerste instantie werd hij door de goalie gestopt, maar van de rebound profiteerde Branden Gracel en caramboleerde de puck achter Eric Hoffmann: 1-1. Zo kwamen beide ploegen — die niet zuiver speelden — toch tot een goal. Dat leek ook gelijk de tussenstand voor de eerste dweilpauze, ware het niet dat de Trappers-defensie knullig puckverlies leed. Andree stond gelukkig voor de bezoekers goed geposteerd en keerde de poging tóch van dichtbij. Kortom: werk aan de winkel voor beide partijen.

Dodelijke doelpunten

Beide coaches hadden ook gezien dat het aan de puck beter moest. En dat gebeurde dan ook. Het tempo was zo mogelijk nog hoger en het samenspel stukken beter. Over en weer vuurden de aanvalslinies, maar de goalies hielden goed stand. Trappers ramde wel steeds meer op de deur bij Leipzig-goalie Hoffmann. Na een fraaie sleeppass van Branden Gracel stond Max Hermens als een lepe spits van weleer goed gepositioneerd. Daardoor creëerde hij net genoeg tijd voor zichzelf om het laatste zetje te geven: 1-2.

Net nu Trappers het op de rit leek te hebben, moest het een vijf minuten durende straf overleven door een hinderfout van Alexei Loginov. Wonderwel lukte dit, waarna Mikko Virtanen zelfs de 1-3 kon maken. De koelbloedige Fin hield rust voor de neus van Hoffmann en prikte zijn shorthanded goal achter de goalie. Zo hadden de Tilburgse bezoekers wat ademruimte en kon het de thuisploeg laten komen.

Laat Leipzig maar komen

Ook in de laatste periode was er nog energie over. Leipzig moest wel — en Trappers hield de druk er goed op. Daardoor kon het ook de 1-4 maken, maar voordat de puck én de goalie over de lijn gleden, was er al gefloten. Zodra Trappers in ondertal kwam, hield het de boel goed dicht. Dat kwam met name door het gedisciplineerde afjagen van de aanvalslinies. Zij stoorden al vroeg de opbouw van Leipzig, waardoor ze moeilijk tot kansen kwamen.

De tijd begon te dringen voor de thuisploeg. Wilden ze korte metten maken met hun slechte seizoensstart, dan moest het gauw ’t tempo opschroeven. Maar de tank leeg steeds leger te raken. Trappers oogde daarentegen fit en hongerig naar een goal die alles in het slot zou gooien. Die kwam er uiteindelijk toen goalie Hoffmann het ijs had geruimd. Virtanen onderschepte de puck en vuurde van afstand scherp raak: 1-4. Zo kon de ploeg tevreden beginnen aan de helse terugreis. Hopelijk dit keer zonder vertraging.

Foto: Dirk Unverferth