Terug naar Nieuws

GRETIG TRAPPERS HERVAT PLAY-OFF CAMPAGNE NA WEEKJE RUST

Na de clean sweep tegen Tölz is Deggendorfer EC de volgende tegenstander in de play-offs serie. Met vijftien Tilburgse goals in twee eerdere thuisgames tegen Deggendorf bezitten de Kruiken een mooie statistiek. Laat de goals vanavond ook maar rijkelijk vallen voor de Blauwgelen, zodat My little lady grijs gedraaid kan worden.

ZOETE HERINNERING

Bij menig Trappers supporter verschijnt een brede glimlach op het gezicht als de naam Deggendorf valt. De gedachten gaan terug naar 20 april 2018. Op het Zuid Duitse ijs behaalde Trappers zijn loepzuivere hattrick van drie Oberliga kampioenschappen op rij.

Na 148 seconden in de overtime scoorde Ryan Collier de GWG voor de kruiken, waarmee de titel een feit was. De beide thuiswedstrijden in de serie werden soeverein gewonnen met 9-3 en 6-1. Laten we hopen dat ook dit jaar thuisbeurten zo doelpuntrijk zijn in Tilburgs voordeel.

DE ROUTE VAN DEGGENDORF

Deggendorf eindigde in de Hauptrunde in zuid op de derde plaats. Echter wel op een gepaste afstand van 40 punten van kampioen Weiden. Vorig seizoen reikten de Zuid-Duitsers ook tot de derde plaats, waarna het door Halle werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de play-offs. Bij aanvang van dit seizoen had de club als doelstelling een ronde verder te komen tot de halve finales. Dat zal dan moeten gebeuren tegen een Trappers dat in een goede vorm steekt.

De Trappersselectie beloonde zichzelf met drie vrije dagen na de winst op Tölz vorige vrijdag. Afgelopen dinsdag werd de training hervat in voorbereiding op de best of seven serie tegen Deggendorf. Een best of seven die nieuw is vanaf de kwartfinales. Daarmee wordt het belangrijk om zo min mogelijk energie te verspelen. In dat opzicht heeft Deggendorf al twee wedstrijden meer gespeeld dan Trappers. Afgelopen dinsdag werd Hamm na een intensieve tweestrijd verslagen in de vijfde en beslissende wedstrijd.

BEKENDE NAMEN

Van de Deggendorfer selectie die in 2018 tegen Trappers aantrad staan nog twee spelers op de sheet. Het gaat om #11 Curtis Leinweber en #97 René Röthke. Beiden scoorden destijds ook tegen de Kruiken. Röthke is een van de veteranen in de Oberliga. Met zijn 41 jaar brengt hij veel ervaring in de ploeg. Röthke heeft aangekondigd te vertrekken aan het einde van het seizoen.

Hij is overigens niet de enige senior in de selectie. Ook #39 Thomas Greillinger is met zijn 42 jaar aardig op leeftijd voor een ijshockeyspeler. Grellinger is het spelletje duidelijk nog niet verleerd getuige zijn cijfers van (27T/28A/55P). Hij is daarmee net niet de clubtopscorer van de Hauptrunde. Die titel is weggelegd voor #42 Carter Popoff (25T/32A/57P). Zowel Popoff, Greillinger en #43 Antonin Dusek scoorden 5 punten in de eerste play-off ronde.

Het team is op Danny Stempher na geheel fit.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is ook te volgen via Sprade TV. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze topwedstrijd en als de sfeer net zo mooi wordt als afgelopen vrijdag, dan belooft het geweldig te worden.