Terug naar Nieuws

DE PLAY-OFF MODUS IS AAN

Jetzt geht loss. Vanavond begint Tilburg Trappers op Stappegoor aan de play-offs, in de mooiste tijd van het jaar. Tölzer Löwen uit Bad Tölz is de tegenstander van deze eerste ronde. Laten we allen hopen dat onze Tilburgse Trots een succesvolle play-off campagne tegemoet gaat. Eat, Sleep, Play hockey, Repeat…

DE WEG NAAR HET KAMPIOENSCHAP

Trappers plaatste zich via een zwaarbevochten tweede plaats in de reguliere competitie voor deze play-offs. De afgelopen twee seizoenen eindigden de Kruiken als derde. Daarmee is de uitgangspositie dit jaar wat gunstiger. Captain Max Hermens gaf aan dat het gevoel in de kleedkamer is dat ze dit jaar er richting de play-offs wel wat beter voor staan als de afgelopen twee/drie jaar. Maar het cliché dat er geen makkelijke tegenstanders zijn in de play-offs staat nog steeds overeind.

Tölz plaatste zich afgelopen donderdag via de pre play-offs, na winst op EV Füssen. Beide teams gaan in een best of five uitvechten wie doorgaat naar de kwartfinale. Dit seizoen is het nieuw dat er vanaf de kwartfinales om een best of seven wordt gespeeld. Uiteindelijk zou Trappers een duizelingwekkend aantal van maximaal 26 games in 57 dagen kunnen spelen!

LEEUWENTEMMER

Het verhaal van the Deer en die Löwen telt al een hoofdstuk. In het seizoen 2016/2017 namen beide teams het tegen elkaar op in de finale om de Oberliga titel. Trappers kon daar zijn titel die het in het debuutjaar had gewonnen verdedigen. Vrijdag 21 april 2017 beleefde de Tilburgers een goede start met een 2-3 overwinning in Tölz. De tweede werd thuis gewonnen met 2-0. In Tölz leed men de enige nederlaag (4-2) in de onderlinge serie. Op vrijdag 28 april werd door de GWG van Diederick Hagemeijer (4-3) de tweede titel in successie veiliggesteld. De Tölzer leeuwen waren getemd!

PIEKEN EN DALEN

Tölz heeft in de afgelopen jaren wisselend gepresteerd. Hoge pieken en diepe dalen is van toepassing op de Zwartgelen. In 2012 werden ze kampioen in de Oberliga. De stap naar de DEL 2 werd destijds echter niet gezet, omdat de club niet aan de bijkomende financiële verplichting kon voldoen. In 2017 promoveerde Tölz alsnog naar DEL 2 als vervanger van Trappers dat niet mocht promoveren. Hoogtepunt van de laatste jaren was het seizoen 20/21 waarin het een knappe tweede plaats behaalde in DEL 2. Het seizoen erna verliep minder florissant. De Löwen eindigden als dertiende en verloren de play-down waarop degradatie naar de Oberliga volgde. Afgelopen seizoen eindigde ze als tiende en dit seizoen op de zevende plaats in de Hauptrunde.

SELECTIE TÖLZER LÖWEN

Tölz heeft de selectie flink opgeschud aan het begin van het seizoen. Er bleven negen spelers en liefst zeventien nieuwe werden aangetrokken. Waar Trappers twintig blijvers had en slecht vijf nieuwe spelers aantrok. Oudgediende met 37 jaar is #62 Philipp Schlager die aan zijn zevende seizoen bezig is in Tölz. Hij brengt veel ervaring met o.a. 263 gespeelde games in de DEL/DEL2. In de pre play-offs speelde hij niet mee.

Topscorer aan Duitse kant is #11 Topi Piiponen. Hij speelde in alle 48 games mee en haalde 57 punten (21T/36A). #37 Marc Schmidpeter (18T19A/37P) en #51 Martins Karsums (16T/20A/36P) zijn ook belangrijke spelers. In de twee pre play-off games scoorden Schmidpeter en #95 Athanasios Fissekis beiden driemaal.

Bij Trappers spelen Wouter Sars en Danny Stempher niet mee vanavond. Zoals we al eerder van Coach Doug Mason gehoord hebben is Danny dusdanige geblesseerd, dat hij dit jaar niet meer op het ijs zal verschijnen.

De wedstrijd begint om 18.00 uur. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar en is ook te volgen via Sprade TV.