Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Kan Trappers winning streak verlengen in Rostock?

Na de 7-3 overwinning op IceFighters Leipzig van afgelopen vrijdag, begint Tilburg Trappers vol goede moed aan de zeven uur durende busreis naar Rostock voor hun volgende wedstrijd. Kan Trappers de winning streak volhouden en wordt Rostock Piranhas aan Tilburgs zegekar gebonden? Of zal de lange busreis de Tilburgers de das om doen en Piranhas voor het eerst laten winnen van Trappers? Zondagavond (19:00 uur) zal dat moeten uitwijzen als de twee elkaar treffen in Eishalle Rostock.

ROSTOCK PIRANHAS

Elk jaar opnieuw nemen de Piranhas zich voor: ‘dit jaar spelen we in de play-offs!’ En elke keer opnieuw komt het er maar niet van. Ook dit jaar heeft nieuwbakken trainer Christian Behncke het voornemen uitgesproken dat play-offs gehaald moeten worden met zijn team. Als achtste op de ranglijst en met slechts negen overwinningen op hun naam van de negentien gespeelde wedstrijden, zal Behncke echter nog flink aan de teugels moeten trekken, wil hij zijn team naar de play-offs brengen.

Het binnenhalen van forward Dominik Patocka was al een goed begin van het seizoen voor roofvissen. De ex-IceFighter hield het echter voor gezien na elf wedstrijden in het zwarte tenue van Rostock gespeeld te hebben. Hij vertrok twee weken geleden naar Saale Bulls Halle. Qua topscoorders moet Piranhas het nu hebben van de Tsjechen Michal Bezouska en Tomas Kurka samen met Greg Classen.

TILBURG TRAPPERS

Trappers is momenteel bezig met een mooie winning streak waarvan de teller nu op zes gewonnen wedstrijden staat. Na het verlies in Duisburg tegen Füchse op 2 november, heeft Trappers zich goed herpakt en won sindsdien van Preussen Berlin (in overtime), Black Dragons Erfurt, Harzer Falke, Hannover Scorpions, Crocodiles Hamburg en vrijdag nog van IceFighters Leipzig.

Defenseman Ryan Collier benadrukte na de winst tegen Scorpions nog eens hoe belangrijk het winnen is voor het team: “Natuurlijk geeft dat een goed gevoel. Als alles klikt op het ijs, als het werkt, dan voelt dat goed. Die momenten moet je meenemen naar de volgende wedstrijd. Dat helpt je om weer klaar te zijn voor de volgende tegenstander.”

GAME DAY

Met een zeven uur durende busreis naar Rostock in het verschiet, wordt het wellicht een uitdaging voor Trappers om die winning streak vast te houden. “Ach, dat hoort er ook bij,” schokschoudert Collier als de busreis ter sprake komt. Ook Mickey Bastings vindt het ‘part of the job’: “Zeven uur is natuurlijk nooit leuk, maar iedereen slaapt een beetje, dan eten we samen, kijken een filmpje. Dan is het zo voorbij. En we hebben een leuk team, dan is het ook leuk in de bus.”

Rostock Piranhas zal uitgerust beginnen aan de wedstrijd zondag, aangezien ze zelf vrijdag niet hebben gespeeld. De vorige ontmoeting tussen Trappers en Piranhas eindigde in winst voor de Tilburgers: 5-2. Wat het meeste opviel aan die wedstrijd, waren het aantal overtredingen. Op de site van Piranhas wordt ook cynisch vermeld dat Trappers op vele vlakken beter blijkt dan hunzelf, maar in één ding zijn ze beter in Rostock: strafminuten maken. In het lijstje ‘fair play’ bungelt Rostock inderdaad onderaan met in totaal 392 strafminuten sinds het begin van dit seizoen (Tilburg staat op de een-na-laatste plek met 317 strafminuten).