Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig (7-3)

TRAPPERS NA SLORDIG BEGIN RUIM LANGS ICEFIGHTERS

Nog voor dat Tilburg Trappers en Icefighters Leipzig vrijdagavond aan hun wedstrijd beginnen, is er al flink wat gejuich in het IJssportcentrum. Dat is zeker niet alleen voor Sinterklaas en zijn pieten. Het meeste geklap en gejuich vooraf is voor Trappers U12. De spelers wonnen vorig week de beker en maken voor de wedstrijd een ererondje. Hopen is dat de enthousiaste jonkies een inspiratie zijn voor de oudere Trappersspelers.

Maar die zijn niet helemaal scherp als de wedstrijd dan echt begint. Er zijn net twee minuten gespeeld als Trappers op achterstand komt. De Tilburgers verliezen de puck achter eigen goal en hebben de pech dat de puck twee keer tegen de scheidsrechter aan komt in plaats van dat de schijf bij een Tilburger komt. Nu is het tik-tak-goal. Viktor Braun mag uiteindelijk vogelvrij inschieten en werkt hem achter Ruud Leeuwesteijn, de Tilburgse goalie van de avond.

SCHIET MAAR OP GOAL

Niet lang na de goal van Icefighters laat Mickey Bastings het thuispubliek weer juichen. Met het eerste schot op doel maakt de forward er 1-1 van. Het is druk voor goalie Arnspergers doel als hij aanlegt. Bastings zelf is verrast door zijn goal: ‘’Ik zag niet echt een hoek. Ik dacht gewoon: ‘Ik schiet ‘em op goal.’ Brock stapte er overheen en toen was het een doelpunt.’’

Na de 1-1 wordt Trappers langzaam maar zeker sterker maar het is oppassen geblazen voor de ploeg uit Leipzig. Ze hebben dan misschien maar weinig kansen, gevaarlijk zijn ze wel. Bovendien staat Arnsperger aan de andere kant van het ijs een partij goed te keepen. Trappers moet echt wat goeds verzinnen om hem te passeren.

IN MIJN RITME

Dat lukt net tegen het einde van de eerste periode. Ryan Collier zet Trappers op voorsprong. Bastings is deze keer de aangever. De goal en de assist (later heeft hij er nog een) laten zien dat Mickey Bastings steeds meer in zijn oude vorm komt na zijn blessure. ‘’Ik merk aan mezelf dat ik steeds beter in mijn ritme kom.’’ En je kan, als je je beter voelt, ook weer meer doen. ‘’Die backhand pass op Brock in de derde periode? Ja, dat soort dingen doe je dan weer.’’

Er lijkt dan nog niet zoveel aan de hand voor de Tilburgers maar vroeg in de tweede periode maakt Leipzig gelijk. Opnieuw is het Stephan Viktor Braun die scoort. Net als in de eerste periode heeft Trappers ook nu een vlot antwoord: Brock Montgomery scoort op aangeven van Ivy van den Heuvel. Dan lijkt Trappers los. De Tilburgers komen twee minuten later op 4-2. Jordy van Oorschot geeft op Kevin Bruijsten, die passt door naar broer Mitch die scoort.

TEGENGOALS

Opvallend is dat er meer dan een halve wedstrijd gespeeld is als de eerste straf wordt uitgedeeld. Trappers krijgt een power play en laat er geen gras over groeien: na 22 seconden veegt Nardo Nagtzaam de puck hard en hoog binnen. Nog in de tweede periode maakt Icefighters er 5-3 van. Het is een beetje het verhaal van de afgelopen wedstrijden: te veel goals tegen. Vrijdagavond krijgt Trappers er drie te verwerken. ‘’Dat is te doen’’, zegt verdediger Ryan Collier. ‘’Natuurlijk wil je er zo min mogelijk tegen maar ik denk dat we het voor een deel al hebben gecorrigeerd. Het is niet weer vijf zoals zondag.’’

Bij een 5-3 stand is er nog van alles mogelijk voor de bezoekers maar met nog een kwartier op de klok zorgt Mitch Bruijsten voor een definitief gat. Op aangeven van zijn broer maakt hij er 6-3 van. Reno de Hondt zet vlak voor tijd de 7-3 eindstand op de borden als hij een penalty shot mag nemen.

7-3 Winst, klinkt prima. Toch blijft het ook voor de wedstrijd van zondag (‘uit’ tegen Rostock Piranhas) zaak om de verdediging strak te houden. Als de aanval blijft lopen zoals het nu loopt, zou Trappers met een goed resultaat terug moeten keren uit Rostock.

Man of the Match
Brock Montgomery (Foto Romy Mullens)

Klik hier voor de samenvatting