Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

TRAPPERS HEEFT WAT GOED TE MAKEN TEGEN LEIPZIG

Het was aan het einde van een vermoeiende week toen Trappers begin oktober de reis naar Leipzig maakte. Het werd een pittige ontmoeting met veel kansen voor de Tilburgers maar er werd verloren. In overtime. Het was het eerste puntenverlies voor Trappers dit seizoen. Coach Bo Subr noemde het een zure nederlaag. Hij en zijn mannen zullen dus iets goed willen maken als ze vrijdagavond weer tegenover Leipzig staan. Deze keer is het in de eigen hal, met de eigen supporters achter zich. Dat moet het verschil maken.

EXA ICEFIGHTERS LEIPZIG

Leipzig is de laatste weken aardig op dreef. Vijf van de laatste zeven duels werden gewonnen. Alleen van Hamburg en Halle werd verloren. Moet wel bij gezegd worden dat de winstpartijen vooral tegen ploegen die onder hen op de ranglijst staan waren. Icefighters staat nu negende op een punt achter de nummers zeven en acht. Maar de ploeg uit Leipzig kan een sprong maken aangezien het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan die twee.

Michal Velecky is de speler om in de gaten te houden. De forward scoorde in achttien duels 11 keer en gaf 15 assists. Net iets meer dan Florian Eichelkraut (5 goals, 19 assists) en Antti Paavilainen (10 goals, 13 assists.) Verder is Leipzig bijna onpasseerbaar in de power play. In 81,3% van de gevallen houdt de ploeg het doel schoon in een ondertalsituatie. Er is maar één ploeg die beter verdedigt tijdens een power play tegen.

TILBURG TRAPPERS

En dat is Tilburg Trappers. Dat de ploeg goed overeind blijft tijdens de power play tegen, is maar goed ook. Trappers heeft vaker met minder man op het ijs gestaan dan de andere ploegen in de competitie.

Niet dat het de Tilburgers ervan weerhoudt punten te pakken. Afgelopen weekend won Trappers twee keer. Zowel tegen Scorpions als tegen Crocodiles werd er acht keer gescoord. Maar de Tilburgers kregen in die twee wedstrijden ook in totaal acht doelpunten tegen. Dat is teveel, vindt coach Bo Subr. En dat moet dus anders tegen Leipzig. Vrijdagavond om 20.00 uur begint de wedstrijd. Subr heeft dan, zoals het er nu naar uit ziet, beschikking over een bijna fitte selectie. Alleen Nick de Ruijter is er niet bij.