Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (2-7)

Trappers wint ruim van tandeloze Piranhas

En ook na een zeven en een half uur durende busreis maakte Tilburg Trappers het zondagavond waar! In Rostock won Trappers ruim van de Piranhas. Een wedstrijd die Trappers begon met een achterstand, door een snelle goal van de thuisploeg. De laatste twee periodes overheerste echter Tilburg en eindigde de wedstrijd in een waar doelpuntenfeest voor Trappers.

De wedstrijd van zondag werd geopend door Thomas Voronov. De Rostock center verraste Trappers door al na 47 seconden de 1-0 te scoren. Het thuisteam hoopte zo te tonen aan hun gasten dat de wedstrijd niet als een (Sinterklaas)cadeautje weggegeven zou worden aan Trappers.

ACROBATIEK

Gedurende de eerste periode konden de Piranhas inderdaad nog goed mee met het hoge speeltempo van Tilburg. Ze konden echter niet voorkomen dat hun goalie, Jan Dalgic, zich het zweet op de bilnaad moest werken om de pucks uit zijn goal te houden. Mickey Bastings wist voor Trappers nog de gelijkmaker te treffen. De rest van de periode wilden de pucks er, mede dankzij de acrobatische kunsten van Dalgic, niet meer in.

Na de thee bleef het druk voor Dalgic’s goal. Zijn team probeerde zo goed en kwaad als het kon Trappers van de puck te spelen en boden nog dapper tegenstand. Na vijf minuten brak Danny Stempher toch de verdediging en met een move achter de goal langs zette hij Trappers op voorsprong. Rostock had nauwelijks tijd om bij te komen, Mickey Bastings scoorde snel daarna de 1-3 en langzaamaan doofde het vuurtje dat Rostock Piranhas tot nu toe voortdreef.

INITIATIEF

“They had a little setback at the start of the game, when their top scorer couldn’t play because of a minor injury. Plus, they were shorter on the line-up in comparison with us. They were getting slower during the game,” aldus Trappers’ coach Bo Subr. Subr keek na de wedstrijd tevreden terug op de match tegen Rostock. “We played like we needed to play tonight. We got some chances in the first period, but didn’t make them. In the second period we took more initiative and got to a good lead.”

Na de 1-3 moest Reno de Hondt voor Tilburg twee minuten zitten na hooking. Rostock kreeg echter niet de kans om gebruik te maken van powerplay: na de face-off was het Ivy van den Heuvel die er met de puck vandoor ging en zo de shorthanded 1-4 scoorde. De liveticker van Rostock sprak vanaf toen over een eenzijdige wedstrijd en noemde de ijshal zelfs al een schiettent voor Tilburg, met de goal van Dalgic als target voor de Trappers.

ZONDER TANDEN

In de laatste periode was het tempo helemaal zoek en bewogen de moegestreden Piranhas langzaam over het ijs. Jan Dalgic bleef zijn goal verdedigen, maar kon ook niet meer voorkomen dat in iets meer dan twee minuten tijd eerst Alexei Loginov van afstand raak schoot en daarna Max Hermens, op aangeven van de gebroeders Bruijsten, de 1-6 maakte.

Wellicht moegestreden, maar de roofvissen waren duidelijk nog niet helemaal hun tanden verloren. Uitzonderlijk genoeg wist Rostock de puck uit hun eigen verdedigingsvak te krijgen en niet veel later zwiepte Greg Classen de puck, mét Ian Meierdres en al, de goal van Trappers in. Althans: zo leek het. De scheidsrechters werden er bijgehaald en tot groot ongenoegen van de Duitse fans werd verkondigd dat de puck de lijn niet overschreden had: geen goal.

PRETTY GOOD

Na de face-off voor de goal van Trappers, kreeg Rostock opnieuw de puck aan de stick. Werner Hartmann moet gedacht hebben ‘niet geschoten is altijd mis’ en wist de puck tussen Meierdres’ legguards door te werken, het net in. Nu telde de goal wel. De vreugde na de verrassende goal zorgde echter wel voor een danige aandachtsverslapping bij Hartmann en zijn collega-verdedigers: Danny Stempher stond ineens vogelvrij voor de goal van Dalgic en scoorde de laatste goal van de avond. Eindstand: 2-7.

“Overall I’m happy with the six point weekend we had,” gaf Bo Subr toe na de wedstrijd, terwijl de spelersbus de snelweg op reed en het team achterin de bus in luid gejuich losbrak. “Yeah, I think we did pretty good!”