Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Icefighters Leipzig vs. DESTIL Trappers

Trappers wil drie punten in Leipzig

Heel lang genieten kan DESTIL Trappers niet van de tweede zege dit seizoen op Herner EV. Icefighters Leipzig is de lastige klip die de manschappen van coach Bo Subr moeten omzeilen.

Onderlinge serie

Beide ontmoetingen in het reguliere seizoen tussen Leipzig en Tilburg leverden een zege op voor de ploeg uit de Kruikenstad. De eerste editie was er een waar nog lang over werd nagepraat. Justin Larson schonk zijn ploeg een bonuspunt door in de dying seconds van de verlenging de winnende treffer binnen te tikken, 3-2.
Ook in de Fexcom Eisarena stapte DESTIL Trappers als overwinnaar van het ijs. Een twee minuten straf voor Jonne de Bonth vormde de inleiding tot de Tilburg voorsprong. Met een man minder liet Kilian van Gorp Leipzig doelman Kevin Beech kansloos, 0-1. In het middenstuk verdubbelde Jordy van Oorschot de voorsprong. In de derde periode kreeg het team van coach Bo Subr loon naar werken. Twee doelpunten van Tilburgse makelij (Diederick Hagemeijer en een empty netter van Mitch Bruijsten) zorgden ervoor dat men een speld kon horen vallen in de Fexcom Eisarena. Twee minuten voor tijd beroofde Ian Farell Trappers goalie Ian Meierdres van zijn shutout.

Opvallend feit

Sinds de laatste confrontatie tussen beide teams op zondag 27 november van het vorige jaar is Leipzig 6-5-2 (winst-verlies-gelijk). Slechts een zege werd behaald tegen een ploeg uit de top-8 (28 december, 2-1 winst tegen Halle). DESTIL Trappers kan in diezelfde periode een record van 11-2-0 overleggen. Enkel tegen Herne en Duisburg beet de equipe van coach Bo Subr in het stof.

Icefighters

Een hattrick van Brad McGowan was Leipzig in hun eerste duel in ‘Die Meisterrunde’ te machtig. Het werd in Eisland Farmsen 5-2 voor Hamburg Crocodiles. Naast de drie treffers tekende de topscorer in de Oberliga Nord ook nog eens voor twee assists.

Trappers

Tilburg besliste vrijdagavond de kraker tegen Herner EV in ‘Die Meisterrunde’ in zijn voordeel. De manschappen van coach Bo Subr zegevierden met 2-0.

Het breekpunt in de wedstrijd was de voortreffelijke redding van Ian Meierdres op de inzet van dichtbij van Aaron McLeod aan het einde van de vierde Duitse man-meer-situatie. In de daaropvolgende tegenstoot was het eindelijk raak. Mitch Bruijsten reageerde attent op de rebound van het schot van Jordy Verkiel vanaf de blauwe lijn (1-0). In het vervolg draaide Trappers de duimschroeven verder aan, maar Herne sluitpost Christian Wendler stond verder Tiburgs succes in de weg.

In de slotperiode werden de gasten achteruit gedrukt. De pijp was leeg en met enige regelmaat was er sprake van een Tilburgse omsingeling. Het wachten was op de bevrijdende tweede Trappers treffer. Vijf minuten voor tijd kreeg Shane McColgan loon naar werken. De Canadees zette met een snel en hard polsschot een fraai uitroepteken achter zijn sterke optreden.

Who’s Hot

Met 15 goals en 28 punten is Florian Eichelkraut clubtopscorer bij de Icefighters. De 32-jarige center zet daarmee zijn productieve lijn van vorig seizoen voort. In 31 duels verzamelde hij toen 54 punten. Bij Trappers is de penalty kill red hot. De laatste 27 ondertal situaties overleefden de Tilburgers zonder kleerscheuren. Hamburg Crocodiles aanvaller Andre Gerartz was op 28 december de laatste speler die trefzeker was met een man meer op het ijs tegen Tilburg.

Statistiek

Het short-handed doelpunt van Jonne de Bonth in de tweede confrontatie met Icefighters Leipzig was één van de zeven goals van DESTIL Trappers dit seizoen in ondertal. De overige zes kwamen van de stick van Mitch Bruijsten (2), Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings, Kilian van Gorp en Jordy Verkiel. In de duels met de ploegen in ‘Die Meisterrunde’ moest Tilburg slechts één short-handed treffer toestaan. Norman Martens (Füchse Duisburg) sloeg op zondag 18 december in ondertal toe.