Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing MEC Halle 04 vs. DESTIL Trappers

Trappers op zoek naar tweede zege in Meisterrunde

DESTIL Trappers wil naar boven kijken in ‘Die Meisterrunde’. Een zege op MEC Halle Saale Bulls is hiervoor noodzakelijk.

Onderlinge serie

Trappers ging op 25 september 2016 hard onderuit in het Sparkassen Eisdom. Het trio Danny Albrecht, Jakub Wiecki en Marvin Tepper bleek een vervelende luis in de pels voor de regerend Oberliga kampioen. Het drietal nam negen punten voor zijn rekening. Laatstgenoemde zal vrijdagavond echter geen acte de présence geven. Na de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen Wedemark nam Halle afscheid van de geboren Berlijner.
In de thuisbeurt zette Tilburg op karakter de zaakjes weer recht. De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken. Het tweede schot van Trappers was direct raak. De uitermate sterk spelende Jonne de Bonth scoorde zijn eerste treffer van het seizoen. Na een prachtige give-and-go tussen Justin Larson en Diederick Hagemeijer verdubbelde laatstgenoemde de voorsprong, 2-0. Na de pauze kantelde het spelbeeld volledig. Trappers verloor door slordig spel de grip op de wedstrijd en kwam daardoor steeds vaker achterin in de problemen. Halle rook bloed en via doelpunten van Denis Fominych en Danny Albrecht kwamen de gasten langszij (2-2). In het laatste deel nam Ivy van den Heuvel zijn team bij de hand. Met een goal en een puntgave assist op Danny Stempher zette hij IJssportcentrum Stappegoor in vuur en vlam

Opvallend feit

‘There’s no place like home.’ Trappers is 15-0-1 (winst-verlies-gelijk) in zijn zestien thuiswedstrijden. Slechts voor Icefighters Leipzig had de formatie van Bo Subr meer dan 60 minuten zuivere speeltijd nodig. Tijdens deze reeks scoorde Trappers 92 maal en kreeg het 24 treffers tegen.

Saale Bulls

Net zoals Trappers sloot ook Halle het eerste weekend in ‘Die Meisterrunde’  af met een zege en een nederlaag. Vrijdagavond kende men in eigen huis weinig problemen met Wedemark Scorpions. Na zestig minuten wees het scorebord 6-0 aan voor de thuisploeg. Twee dagen later in Essen dolf men het onderspit tegen de Moskitos. De equipe van coach Frank Gentges won met 4-2 en kroonde zich daarmee tot de grote winnaar van de eerste twee speelrondes in de Oberliga Nord.

Trappers

Tilburg slaagde er zondagmiddag niet in de fraaie overwinning op Herner EV een vervolg te geven. Icefighters Leipzig bleek in eigen huis met 5-2 te sterk.

‘We lost to a team that deserved to win’, verklaarde coach Bo Subr na afloop op de persconferentie. ‘We had our moments but all around it was not a good game by my team. We were too weak to get quality scoring chances.’ Waar de Tilburgse aanvallers misten, schoten de gasten in het middenstuk wel met scherp. Nicholas Lazorko, Edward Gale en Hannes Albrecht sloegen binnen zeven minuten drie bressen in de Trappers defensie. Iets voor halfweg bracht Justin Larson met zijn vierentwintigste doelpunt van het seizoen de spanning nog enigszins terug, 3-1.

Trappers joeg in het begin van de derde periode op een vroege aansluitingstreffer, maar het ontbrak de Tilburgers aan geluk, fitheid en finesse om de spanning terug te brengen. Via Patrick Fischer liep de ploeg van Sven Gerike zelfs uit naar 4-1. Mickey Bastings zorgde voor een sprankje nieuwe hoop. In de slotfase haalde Bo Subr  doelman Martijn Oosterwijk naar de kant ten faveure van een extra aanvaller, maar dit mocht niet baten. Vlak voor tijd legde Nicholas Lazorko met een empty netter de eindstand vast.

Who’s Hot

Danny Albrecht is the go-to-guy bij Halle De forward, die dinsdag zijn 32e verjaardag vierde, bezet met 44 punten (25 goals en 19 assists) de zeventiende plaats op de overall topscorerslijst. Justin Larson scoorde in het reguliere seizoen de enige Tilburgse treffer in het Sparkassen Eisdom. Het is één van de 24 goals van de Canadees dit seizoen. Daarnaast verzorgde de center 37 maal de beslissende pass.

Statistiek

In de heenwedstrijd scoorde Danny Albrecht het eerste doelpunt van Halle uit een penaltyshot. Vooralsnog is dit het enige penaltyshot dat DESTIL Trappers tegen kreeg dit seizoen waaruit gescoord werd. Ian Meierdres stopte op 18 december van het vorige jaar de inzet van André Huebscher (Füchse Duisburg). Vier periodes tussen beide ploegen werden afgesloten met de stand 2-0 of 0-2. Halle is 0 uit 8 met een man meer tegen Tilburg. Ook Trappers scoorde niet in de vier overtalsituaties tegen de Bulls.