Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing DESTIL Trappers vs. Herne EV

It’s play-off time!

In de Oberliga Nord is het kaf van het koren gescheiden. Acht ploegen (Herne, Tilburg, Duisburg, Hamburg, Essen, Halle, Leipzig en Wedemark) gaan verder in ‘Die Meisterrunde’ en de resterende acht teams (Hannover (Indians), Erfurt, Rostock, (Preussen) Berlijn, Harz, Timmendorf, Hannover (Scorpions) en (FASS) Berlijn) spelen verder in ‘Die Qualifikationsrunde’. Vrijdagavond bijten DESTIL Trappers en Herner EV het spits af.

Onderlinge serie

De onderlinge tweestrijd tussen de nummers een en twee van het reguliere seizoen eindigde onbeslist. Tilburg scoorde zes maal tegen Herne vier keer. Dankzij een ijzersterk tweede deel van de wedstrijd versloeg DESTIL Trappers op Opening Day Herner EV met 6-2. De Tilburgse treffers kwamen van de sticks van Danny Stempher (2x), Jordy van Oorschot, Peter van Biezen, Justin Larson en Ivy van den Heuvel.
In de terugwedstrijd moest Trappers zijn meerdere erkennen in de koploper van de Oberliga Nord. Een gelukkig van richting veranderd schot van Michel Ackers zorgde voor een 1-0 voorsprong voor de lijstaanvoerder. Trappers probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar kreeg het deksel in de slotminuut op de neus. Brad Snetsinger schoof de puck in het verlaten doel van zijn voormalig werkgever (2-0)

Opvallend feit

Herner EV is de enige van de acht ploegen in ‘Die Meisterrunde’ die twee maal het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte tegen Tilburg. In IJssportcentrum Stappegoor zette Jan-Niklas Pietsch zijn team op voorsprong, terwijl Michel Ackers in Herne de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Trappers

Tilburg heeft in het laatste reguliere duel van de competitie de tweede plaats op de ranglijst veilig gesteld. Dankzij een 1-5 zege bij Rostock Piranhas hield men Füchse Duisburg achter zich.

In een wedstrijd waar vrijwel niets meer dan de sportieve eer op het spel stond, maakten beide ploegen er voor ruim 700 toeschouwers nog een alleraardigst schouwspel van. Nadat men de eerste periode doelpuntloos had afgesloten, was het Moritz Schug die, met een man minder, de thuisploeg op voorsprong zette. Vier minuten voor de tweede dweil sloeg Mickey Bastings de eerste Tilburgse bres. En als er een schaap over de dam is, volgen er vaak meer. Ivy van den Heuvel rondde goed voorbereidend werk van Jordy Verkiel en Shane McColgan doeltreffend af (1-2).

Ook in het slotstuk liet DESTIL Trappers zien waarom men achter Herner EV de sterkste equipe in de Oberliga Nord is. Een tempoversnelling was voldoende om Rostock Piranhas definitief van zich af te schudden. Via goals van Mickey Bastings, Mitch Bruijsten en Ivy van den Heuvel liep Tilburg uit naar een veilige en ruime voorsprong (1-5). In het vervolg geloofde iedereen het wel. De thuisclub kon en voor de manschappen van het coachduo Subr en De Jong hoefde het niet meer.

Herne

De ploeg van coach Frank Petrozza sloot het reguliere deel van de competitie in stijl af. Voor ruim 3200 toeschouwers werd Moskitos Essen met 4-2 verslagen. Tot halverwege de tweede periode hielden de manschappen van Frank Gentges gelijke tred, maar via doelpunten van Christian Nieberle en Brad Snetsinger bleek Herne toch een maatje te groot.

Who’s hot

Diederick Hagemeijer, Bjorn Willemse en Giovanni Vogelaar incasseerden allen een 10-minutenstraf in de reguliere seizoen ontmoetingen met Herne. Ivy van den Heuvel en Danny Stempher waren met twee goals de meest trefzekere aanvallers in het Tilburgse keurkorps. Mitch Bruijsten, Mickey Bastings en Diederick Hagemeijer namen elk twee assists voor hun rekening.
De vier treffers van Herne kwamen van even zoveel verschillende sticks. Sam Verelst vormt de grootste plaag voor Trappers. De 25-jarige forward gaf drie keer de beslissende pass tegen Tilburg. Stephan Kreuzmann bracht de meeste tijd (12 minuten) voor Herne door in de strafbank.

Statistiek

DESTIL Trappers heeft na Duisburg en Hamburg de meest productieve defensie van de acht teams in ‘Die Meisterrunde’. Met 17 van de 148 goals nemen de Tilburgse verdedigers bijna een achtste van de productie voor hun rekening. Jordy van Oorschot voert met zeven doelpunten de boventoon, gevolgd door Giovanni Vogelaar en Jordy Verkiel (beiden met 3), Kilian van Gorp (2) en Boet van Gestel en Ryan Colier (beiden één)…Ian Meierdres verdedigde in beide duels tegen Herne het doel voor Tilburg. Zijn goals against average in deze confrontaties bedraagt 1,51. Uit twee van zes (33,3%) powerplays sloeg Trappers tegen Herne munt…De Tilburgse penaltykill was met slechts één tegengoal uit 11 ondertalsituaties uitmuntend.